close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Școli Cum TREBUIE



| Organizator:
    
| Sectiune:
    Artă și cultură
| Problema de fond
    Școli Cum TREBUIE”, este proiectul prin care avem bucuria de a renova și dota școlile din mediul rural și mai mult decât atât, avem privilegiul de a contribui la educația de mâine, a generațiilor prezente cât și a viitoarelor. Acest proiect reprezintă o acțiune concretă și continuă, prin care aducem schimbarea în sistemul de învățământ românesc. Am decis să ne implicăm, picătură cu picătură, să aducem nivelul şcolilor din România în prezent, pentru ca acei copii să aibă parte de condiţii şi educaţie de calitate, chiar dacă învaţă la sat.

Am ales să ne concentrăm asupra unei școli dintr-o zona cu resurse limitate, anume comuna Lipnița, județul Constanța. Am regăsit în acea instituție personal didactic foarte implicat și copii mai mult decât talentați, care își doreau nespus de mult să evolueze, în ciuda lipsurilor.


| Scopul proiectului
    Scopul final a constat în renovarea, dotarea și digitalizarea întregii instituții de învățământ Ioan Atanasiu, din comuna Lipnița, județul Constanța.
Obiectivele au fost următoarele: obținerea fondurilor pentru renovare într-o manieră care să extindă impactul organizației noastre in aria de economie circulară și durabilă. Astfel, pe lângă comunicarea constantă cu companii implicate in activități de CSR, posibili parteneri, am deschis cele două magazine caritabile, care au servit atât ca instrument de autofinanțare, cât și de educare a comunității.


Școli Cum TREBUIE Școli Cum TREBUIE Școli Cum TREBUIE

| Acoperire
    București, Constanța

| Rezumat
    Deşi anii trec, tehnologia avansează şi vremurile se schimbă, mii de unităţi de învăţământ din România sunt blocate în timp. Ştim cu toţii problemele pe care le ridică şcolile de la ţară, că multe dintre ele sunt construite în urmă cu zeci de ani şi, din păcate, nu reuşesc să se ridice la nevoile educaţiei de astăzi.

Noi am decis nu mai aşteptăm să facă alţii schimbarea pe care o aşteptăm cu toţii. Am decis să ne implicăm, picătură cu picătură, să aducem nivelul şcolilor din România în prezent, pentru ca acei copii să aibă parte de condiţii şi educaţie de calitate, chiar dacă învaţă la sat. Aşa a apărut proiectul “Şcoli cum TREBUIE”.

Obiectivul proiectului, pe anul 2023, a fost să renovăm și să dotăm o școală din comuna Lipnița, județul Constanța. Pentru a atinge obiectivul propus am decis să deschidem 2 magazine caritabile și sustenabile, iar toți banii obținuți din vânzări să fie investiți în Școli Cum TREBUIE.

In data de 11.09.2023, respectiv prima zi de scoală din anul școlar curent, școala din Lipnita și-a redeschis porțile, având grupuri sanitare noi, clasele dotate cu bănci și scaune noi, bibliotecă nouă, cancelarie dotată și curtea plină de ansambluri de joacă noi. Am strâns din donații, vânzări din shopurile caritabile și sponsorizări 22.260. mii euro, bani investiți integral in Școala din Lipnita.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiari direcți sunt copiii care învață la Școala Ioan Atanasiu, 157 de fete și băieți, atât grădiniță, cât și gimnaziu.

| Activitati
    Pentru acest proiect, s-au efectuat constant căutări de sponsori, respectiv parteneri punctuali, care să contribuie financiar sau cu produse. In acelasi timp, a fost finalizată și aplicată o strategie amplă în ceea ce privește funcționarea celor două magazine caritabile și a manierelor în care acestea pot susține renovarea școlii. Astfel că, primul dintre cele două magazine a fost deschis chiar în sediul Asociației Aluziva. Cel de-al doilea a fost deschis în Mall Vitan, în regim de pop up store.
Grupul țintă al ALZ Charity Shop este reprezentat de oameni cu vârste cuprinse între 15 și 60 de ani, fiind cu preponderență de sex feminin. Publicul țintă are venituri medii. Am vizat, însă, un grup țintă de sex masculin, cu venituri medii și mari, având vârste cuprinse între 15 și 45 de ani, în cadrul ALZ Charity Shop din Mall Vitan, unde am avut atât raion pentru femei, cât și raion pentru bărbați.
Apoi, am diferențiat clar profilul fiecăruia dintre cele două magazine, evidențiind scopul lor final comun-renovarea școlii din Lipnița.
În cadrul Charity Shop Mall Vitan am mizat pe publicul interesat de articole donate de celebrități/persoane publice din România, articole de brand sau articole donate de designeri români. În cadrul Charity Shop-ului de la sediul organizației am mizat pe publicul atras de piața vestimentară second hand din România, dornici să găsească articole din magazine mass market, produse vintage sau accesorii handmade.



| Rezultatele proiectului
    Rezultatul a fost unul realmente vizibil și palpabil, respectiv grupuri sanitare noi, toate clasele dotate cu bănci și scaune noi, bibliotecă nouă, cancelarie dotată și curtea plină de ansambluri de joacă noi. Am strâns din donații, vânzări din shopurile caritabile și sponsorizări 22.260. mii euro, bani investiți integral in Școala din Lipnita.Mai mult decât atât, am construit cu succes un mecanism complex și durabil, prin care campania "Școli Cum Trebuie" a beneficiat de suport financiar, dar a și motivat oamenii să susțină educația, prin metode multiple. În afară de a dona individual o sumă anume, am ales să indemnăm comunitatea către practici sustenabile.
Prin ALZ Charity Shop am contribuit la o economie circulară mai bună și am reușit să reducem risipa de resurse. Am arătat că ne putem schimba comportamentul privind consumerismul, punând la vânzare articole second hand (preloved) și am transmis mai departe că încurajăm sustenabilitatea în fashion, descurajăm poluarea globală cu textile și că fiecare dintre noi își poate manifesta grija pentru natură, prin alegerile pe care le face.


| Parteneri
    ANCHOR GROUP, MOKKA STUDIO DESIGN

| Despre organizator
    Nu putem schimba lumea, dar putem schimba lumea CUIVA. Susținem educația, mai ales în mediul rural, femeile și copiii din medii vulnerabile și ne folosim vocile vocea și notorietatea pentru a susține cauzele în care credem.

| Website proiect
    https://asociatiaaluziva.ro/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes