close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Speranta intr-o viata mai buna



| Organizator:
    Asociatia TOUCHED COLLECTION
| Categorie:
    Incluziune sociala
| Problema de fond
    „Împreună cu o prietenă am vizitat centrul maternal Casa Agar şi am fost impresionat de cei copii si mame şi de povestea lor de viata. Femei in pericol să îşi abandoneze copii din cauza săraciei extreme, victime ale abuzurilor au gasit aici adăpost şi şi-au schimbat viaţa. Copiii au fost foarte bucuroşi de vizita noastră şi tuturor ne-a fost greu la plecare. Sunt foarte multi copiii care au nevoie de ajutorul nostru şi de aceea am initiat proiectul „Speranta intr-o viata mai buna” prin care ne-am propus sa ajutam o parte dintre ei să nu ajungă pe strada si să rămână împreuna cu familia lor.” a spus Alexandru Iorga - coordonatorul proiectului, voluntar în cadrul Asociaţiei Touched Collection si angajat al Orange Romania.

| Scopul proiectului
    Proiectul si-a propus si a reusit sa contribuie la ajutarea a 65 de mame aflate in dificultate. Aceste femei sunt victime ale violentei domestice, trafic uman sau saraciei si au cel putin un copil in ingrijire.
Scopul proiectului s-a bazat pe trei obiective:
1. Facilitarea accesului la eduatie, orientarea scoalara pentru grupul tinta.
2. Organizarea unor cursuri care sa ajute mamele sa isi dezvolte anumite abilitati de viata independenta, a unor cursuri de calificare profesionala
3. Sprijinirea femeilor din grupul tinta sa isi gaseasca un echilibru emotional prin consiliere psihologica


Speranta intr-o viata mai buna Speranta intr-o viata mai buna Speranta intr-o viata mai buna

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    În Bucureşti sunt nouă centre maternale, având o capacitate totală de aproximativ 50 de locuri care deservesc o populaţie de peste 2 milioane de locuitori, toate fiind suprasolicitate. Proiectul si-a propus si a reusit sa contribuie la ajutarea a 65 de mame aflate in dificultate. Aceste femei sunt victime ale violentei domestic , trafic uman sau saraciei si au cel putin un copil in ingrijire.
Scopul proiectului s-a bazat pe trei obiective orinetate catre grupul tinta selectat din comunitate de catre aasistenti sociali:
1. Facilitarea accesului la eduatie, orientarea scoalara pentru mame.
2. Organizarea unor cursuri care sa ajute mamele sa isi dezvolte anumite abilitati de viata independenta, a unor cursuri de terapie ocupationala si de calificare profesionala acreditate.
3. Sprijinirea femeilor din grupul tinta sa isi gaseasca un echilibru emotional prin consiliere psihologica si sa isi gaseasca un loc de munca adecvat.
Activitati si rezultate ale proiectului:
- 57 de mame au participat la 21 de seminarii de dezvoltarea abilitatilor de viata independenta (ex: Prioritati in viata de familia, Cum sa gestionam conflictele?,Un copil educat-un copil mai fericit etc.)
- 65 de mame au participat la 20 ateliere de terapie ocupationala care au avut ca scop sa impartaseasca experientele si sustinere reciproca.
- 18 mame au beneficiat de informare si consiliere juridico-administrativa dintre care 9 mame au beneficiat de suport in gestionarea unor situatii sociale (cantina sociala, locuinta sociala)
- 10 mame cu traume grave au beneficiat de consiliere psihologica pentru a depasi situatii de dificultate
- 6 dintre femei au reusit sa is gaseasca un loc de munca stabil in urma unor cursuri de calificare profesionala autorizate


| Date beneficiari
    La cele 21 Seminarii de viata independenta au participat 57 mame, iar la cele 20 Ateliere de terapie ocupationala 24 mame s-au implicat activ in etapele de organizare a acestora(unele dinte mame au participat la ambele activități). O parte din copii au interactionat pozitiv cu voluntari in timpul seminariilor, rolul voluntariilor fiind sa aiba grija de copii in timp ce mamele lor participau la seminarii, aici o contributie semnificativa a venit din partea voluntarilor de la Casa Agar din Sector 2.

| Rezultatele proiectului
    Rezultatele specifice proiectului:
• 65 de mame au participat la diversele seminarii si ateleriere avend prilejul de a primii consiliere din partea unor asisitenti sociali sau psihologi calificati pentru specificul traumatologic
• 6 mame au fost ajutate sa isi gaseasca un loc de munca stabil, una dintre acestea chiar in cadrul Touched Collection
• 10 mame au fost orientate si consiliate profesional,
• 24 mame au beneficiat de cursuri de manufacturare,
• 4 mame au beneficiat de cursuri acreditate de formare și calificare profesionala,
• 9 mame au beneficiat de suport in gestionarea unor situatii sociale (cantina sociala, locuinta sociala, acte).
Pe langa efectele imediate (angajarea celor 6 mame si ajutorul cu obtinerea actelor de la autoritatile locale) au fost inregistrate si alte efecte pozitive:
- 30 de mame beneficiari au acumulat cunostinte /abilitati prin implicare permamente in cadrul seminariilor
- 26 de femei si-au exprimat dorinta sa pastreze legatura cu Asociatia Touched poate si pentru alte seminarii sau intrebari /situatii de viata
- 29 de mame dupa seminarii au obtinut rezultate /efecte pozitive in viata de familie.
- 10 benefciari au invatat sa socializeze si efectele terapeutice au fost notabile


| Bugetul proiectului (in RON)
    44750

| Parteneri
    Fundatia Orange Romania

| Website-ul proiectului
    https://www.facebook.com/touchedcollection‎





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes