close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Viitorul cu ochi buni



| Organizator:
    
| Categorie:
    Comportament civic și Participare publică
| Problema de fond
    Copiii din C.A Rosetti, Letea sau Periprava nu au avut niciodată parte de un consult optometric. Cea mai apropiată clinică este în Tulcea, la 113 Km distanță, adică un drum lung și dificil cu barca, mașina și iar barca de 10 ore, dus-întors.

| Scopul proiectului
    Să ajungem noi la ei și să organizăm un cabinet de optometrie gratuit în comuna C.A. Rosetti, pentru a oferi consultații și ochelari de vedere copiilor cu deficiențe de vedere.

Viitorul cu ochi buni Viitorul cu ochi buni Viitorul cu ochi buni

| Aria geografica
    Tulcea

| Rezumat
    Viitorul cu ochi buni, proiectul Asociației pastel din august 2023, a fost despre a oferi copiilor din cele mai izolate sate ale județului Tulcea, un consult optometric, pentru prima dată în viața lor.

| Date beneficiari direcţi
    Beneficarii direcți sunt cei 27 de copii și cei 6 adulți.

| Activitati
    Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

- În perioada 6-7 septembrie am ajuns la școala din comuna C.A. Rosetti unde am organizat un cabinet gratuit de optometrie.
- Un medic optometrist din echipa Lensa a oferit consultații pentru copiii din 3 școli din comuna C.A. Rosetti și din cele 5 sate care formează comunitatea. În total, au fost consultați 27 copii (5 și 18 ani) și 6 adulți.
- Din cei 27 de copii consultați, 16 au avut mari deficiențe de vedere și nevoia urgentă de ochelari. În cazul adulților, din cei consultați, toți au avut nevoie de ochelari.
- Copiii și adulții cu probleme de vedere au fost consultați și de către medicul specialist oftalmolog, Dorina Stăetu, care a confirmat deficiențele și nevoia de ochelari.
- Copiii au probat mai multe modele de rame de ochelari și și-au ales perechea preferată.
- Echipa Lensa a pregătit pentru ei și câte un kit cu diverse materiale.
- Am comunicat proiectul și dincolo de canalele Asociației pastel, prin diseminarea unui comunicat de presă care a fost preluat de publicații locale, naționale (generaliste sau nișate pe subiecte sociale).
- Ne-am îndeplinit visul – le-am oferit copiilor șansa de a vedea lumea mai clar.


| Rezultatele proiectului
    Proiectul „Viitorul cu ochi buni” desfășurat în august 2023 de către Asociația pastel a adus o serie de beneficii semnificative pentru grupul țintă, schimbări importante în comunitatea din CA Rostetti și efecte pozitive pe termen lung.

- Copiii din cele mai izolate sate ale județului Tulcea au avut pentru prima dată acces la consultații optometrice și ochelari de vedere fără a fi nevoiți să parcurgă distanțe mari și dificultăți de transport pentru a ajunge la clinici, în Tulcea.
- Prin consultările optometrice și furnizarea de ochelari, copiii și adulții cu deficiențe de vedere și-au îmbunătățit sănătatea ochilor, cu efecte incomensurabile în viețile lor.
- Implicarea echipelor medicale și a partenerului Lensa a demonstrat solidaritatea și sprijinul comunitar pentru nevoile celor din comunitățile rurale, creând un mediu de încredere și suport pentru copiii și adulții care au beneficiat de proiect.
Schimbări/efecte generate:
- Proiectul a contribuit la creșterea conștientizării și accesului la servicii medicale esențiale în comunitățile rurale, subliniind importanța sănătății ochilor și necesitatea unui consult optometric regulat.
- Prin îmbunătățirea sănătății vizuale, proiectul a avut un impact direct asupra educației și integrării sociale a copiilor, facilitându-le participarea la procesul educațional și la activitățile comunitare.
- Acoperirea mediatică a contribuit la creșterea sensibilizării cu privire la nevoile comunităților rurale și la importanța implicării sociale și a responsabilității colective în abordarea acestor nevoi.


| Bugetul
    243 LEI

| Parteneri
    Asociația pastel, Lensa , pastel

| Despre organizator
    Asociația pastel este răspunsul unei nevoi actuale: crearea unui obicei din a face bine. A pornit de la un program intern al agenției de comunicare pastel, început în 2018, prin care întreaga echipa și-a asumat că nu va trece o lună fără să facă o faptă bună. Misiunea noastră este să educăm, să inspirăm și să ajutăm oamenii și companiile să facă fapte bune cu recurență. Activ. În fiecare lună. O rutină constructivă prin care ajutorul ajunge periodic la cei care au nevoie de el.

| Website proiect
    https://asociatiapastel.ro/portfolio_page/viitorul-cu-ochi-buni-2-0-august-2023/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes