close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



VODAFONE ROMANIA SI SMURD - PARTENERIAT PENTRU VIATA - Solutia de Telemedicina



| Organizator:
    Fundatia pentru SMURD
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Aceasta initiativa creste sansele de supravietuire pentru pacientii aflati in stare critica, deoarece solutia video de telemedicina presupune consultatii oferite la distanta si luarea unor decizii rapide, prin intermediul unei conexiuni audio-video si a unei aparaturi de monitorizare a semnelor vitale.

| Scopul programului
    Obiective specifice: 1. Transmiterea in timp real a imaginilor privind starea pacientilor, accidentul si a parametrilor medicali, de la unitatile mobile catre dispeceratul central 112 si catre Unitatea de Primiri Urgente SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta; 2. Conectarea ambulantelor SMURD la un centru de unde vor primi indicatii in legatura cu tratamentul, rutele si modalitatile de a lua decizii eficiente pentru cazurile care necesita o interventie rapida cum ar fi infarctul.




VODAFONE ROMANIA SI SMURD - PARTENERIAT PENTRU VIATA - Solutia de Telemedicina VODAFONE ROMANIA SI SMURD - PARTENERIAT PENTRU VIATA - Solutia de Telemedicina VODAFONE ROMANIA SI SMURD - PARTENERIAT PENTRU VIATA - Solutia de Telemedicina

| Aria geografica
    1. zona Nord-Vest - Cluj (Bihor, Cluj, Maramures, Salaj, Satu-Mare). 2. zona Centru-Mures (judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu). 3. zona Vest - Timisoara (Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis). 4. zona Bucuresti (Bucuresti, Ilfov) 5. zona Sud-Est-Constanta (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea). 7. zona Nord-Est - Iasi (Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui)

| Rezumat
    1. SMURD intervine in toate situatiile in care viata pacientilor este pusa in pericol, de la accidente rutiere la stopuri cardiorespiratorii, accidente montane si pana la accidente colective iar interventia medicilor specialisti din spitale in astfel de situatii este esentiala. Prin intermediul acestei initiative medicii din cadrul UPU vor putea vedea, pe langa ritmul cardiac si alti parametri medicali, starea bolnavului, situatia de la locul accidentului si vor putea evalua situatia in timp real, pentru a lua o decizie corecta si rapida.
2. Obiective specifice:
- Transmiterea in timp real a imaginilor privind starea pacientilor, accidentul si a parametrilor medicali, de la unitatile mobile catre dispeceratul central 112 si Unitatea de Primiri Urgente SMURD;
Obiective generale:
- Cresterea capacitatii si eficientei echipajelor mobile de prim ajutor SMURD in interventiile de urgenta si imbunatatirea, la nivel national, a activitatii de interventie SMURD.

3. 1.Identificarea nevoilor grupului tinta: cazurile critice care necesitau transportul de urgenta si identificarea unei solutii de asistenta medicala de urgenta.
2.Identificarea solutiilor de rezolvare a nevoilor grupului tinta: transmiterea informatiilor video si a datelor medicale ale pacientului.
4. Elaborarea etapelor de implementare, inclusiv derularea unui pilot de testare a echipamentelor pentru identificarea celor mai bune solutii

Cele mai importante realizari: - transmiterea simultana a parametrilor medicali si video si identificarea in timp util a cazurilor grave
- peste 35.000 de interventii in fiecare an


| Date beneficiari
    pacienti grav accidentati, aflati in situatii critice la care au intervenit echipajele de prim ajutor, pentru care este nevoie de interventia medicala/aeromedicala de urgenta.

| Rezultatele programului
    AVANTAJE:
1. transmiterea simultana a parametrilor medicali si video, prin intermediul solutiei de telemedicina, de la unitatile mobile SMURD catre Unitatea de Primire Urgente SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta. Sistemul de Telemedicina, mareste eficienta interventiei echipajelor SMURD in situatii de urgenta.
2. identificarea cazurilor, a pacientilor grav accidentati, la care au intervenit echipajele de prim ajutor, pentru care este nevoie de interventia aeromedicala a unui elicopter SMURD sau o alta solutie de transfer de urgenta.
3. la transferul pacientului catre spital, atunci cand ambulanta SMURD ajunge la Unitatea de Primire Urgente, se cunoaste deja starea medicala a pacientului si se poate interveni imediat pentru salvarea acestuia.

BENEFICIARI: peste 35.000 de interventii SMURD in fiecare an prin solutia de telemedicina


| Bugetul programului (in RON)
    5233000

| Parteneri
    1. Fundatia pentru SMURD 2.Vodafone Romania 3.Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta 4.Ministerul Sanatatii

| Website-ul programului
    https://www.vodafone.ro/despre-noi/responsabilitate-corporativa/vodafone/programe-de-responsabilitate-corporativa/salvarea-de-vieti-omenesti-in-situatii-de-urgenta/parteneriat-pentru-viata/vodafone-romania-si-smurd/index.htm





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes