Castigatori Gala Societatii Civile 2015, editia a XIII-a

Festivitatea de premiere a avut loc in data de 15 iunie, la Ateneul Roman si s-a desfasurat sub sloganul campaniei de anul acesta: “De nu faci nimic, cu nimic o sa ramai. Implica-te in probleme sociale!”. Gala a fost prezentata de Mircea Toma, cofondator ActiveWatch, si Vlad Mixich, cofondatorul MedAlert, iar cei peste 700 de reprezentanti ai sectorului asociativ din Romania, reprezentanti ai sectorului privat si ai sectorului public, ai mediului academic, jurnalisti, cercetatori, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si personalitati publice, care s-au aflat in sala, au sustinut mesajul Galei de anul acesta. 

Juriul 2015 a fost format din 50 de specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, sociologi, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului asociativ, consultanti in CSR, comunicare, corporate affairs si community affairs. Au fost evaluate 150 de proiecte si programe, 147 fiind inscrise in competitie si patru in sectiunea-galerie Think Tank, extra-competitie.

Castigatorul Marelui Premiu, proiectul “Policlinica Sociala Baba Novac” al Fundatiei Regina Maria, a castigat Premiul I la sectiunea Sanatate. Policlinica Sociala Baba Novac ofera acces la servicii medicale de calitate pentru 1.500 de pacienti, persoane fara venit si fara asigurare medicala.
 
Premiile I pe sectiuni: 
Educatie, Invatamant, Cercetare: 
Parinte pentru Parinte – Asociatia Help Autism 
Un sat, un copil! – Fundatia Inima de Copil

Arta si Cultura: Tinere Talente – Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Apararea drepturilor individuale/ colective: Eu stiu, Eu vreau, Eu pot! Ajuta-ma sa fiu egal cu tine IMPREUNA sa spunem NU DISCRIMINARI! – Asociatia 1 iunie 2001

Comportament civic si participare publica: Schimbarea Legii Voluntariatului in Romania – Federatia VOLUM

Sanatate si Marele Premiu: Policlinica Sociala Baba Novac – Fundatia Regina Maria

Incluziune sociala: Integrarea sociala prin sport a persoanelor cu dizabilitati intelectuale – Fundatia Special Olympics Romania

Servicii de asistenta sociala: Tabara de vara CONIL pentru copii insulino – dependenti – Asociatia Centrul de Performanta Before& After School CONIL

Protectia mediului: 
remesh – Ateliere Fara Frontiere 

Dezvoltare economica si sociala “Exceptional Achievement in International Development”: 

Proiecte pentru TINERET: Aspire Academy & Aspire High School – Aspire for Education

La sectiunea Buget - / Eficienta +, premiul a fost revendicat de catre proiectul Fire de Dragoste, al organizatiei Asociatia Unu si Unu.
Proiectul Grija pentru Copii al celor de la Salvati Copiii Romania si Iasul iubeste teii al Grupului de initiativa civica "Iasul iubeste teii" au castigat Premiul pentru Impact, iar la sectiunea Durabilitate, premiul a fost acordat pentru proiectul Atelier de insertie prin activitate economica, al Asociatiei Ateliere Fara Frontiere.

Parinte pentru Parinte, al asociatiei Help Autism, a fost premiat si la sectiunea Originalitate

La categoria Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala, premiul I a fost oferit Asociatiei LEADERS, pentru Leadership AUtentic – educatie pentru copiii din comunitatile locale Petrom.

Castigatorul sectiunii Programe a fost desemnat proiectul Patrula de Reciclare, al Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec.

Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile a fost oferit pentru al cincilea an consecutiv in cadrul Galei Societatii Civile si a revenit Asociatiei pentru Relatii Comunitare.

In sectiunea-galerie Think Tank au fost inscrise proiectele:
 5% in 5 ani si “Achizitii verzi pentru o economie verde - Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis 
Acces egal in spatiul public - Asociatia ActiveWatch,
 Proasta Guvernare in cheltuirea banului public in Romania intre anii 2004 si 2012 - Societatea Academica din Romania 
Cercetare si advocacy pentru politici publice care sa incurajeze dezvoltarea asociatiilor de producatori agricoli din Romania - Centrul Roman de Politici Europene.

Pentru mai multe informatii despre eveniment, castigatori si proiectele inscrise in competitia din acest an puteti accesa www.galasocietatiicivile.ro

Initiata in anul 2002, de-a lungul celor treisprezece editii ale Galei Societatii Civile, au fost inscrise in competitie peste 1.850 proiecte, semnate de catre organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice. 

***
Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei „Gala Societatii Civile” si The Institute. 
 
Sustinatorii Galei Societatii Civile sunt KMG International prin Rompetrol Well Services, care de noua ani este partener principal, Fundatia Vodafone Romania ca sponsor fondator.
 
Gala Societatii Civile 2015, editia a XIII-a, se desfasoara sub Patronajul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania
 
Parteneri: Bursa Binelui, un proiect al BCR, Carpatcement Holding, Avon Romania, Patru Maini. 
Parteneri media principal: HotNews.ro, Evenimentul Zilei, Capital.
 
Parteneri media: RFI Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Bucuresti FM, The CSR Report, StiriONG.ro, AlTreileaSector.ro, Green Report, Think Outside The Box, Primaria Sectorului 1, Sapte Seri, Getica OOH, Wall-Street.ro, IQads, Zeppelin, Igloo, Esquire, Beau Monde, Marie Claire, Men’s Health, National Geographic Romania, National Geographic Traveler. 
 
Parteneri traditionali: Rusu+Bortun Brand Growers, Netvibes Romania, Media Image, 360 Revolution si Kaustik si EuroMiniStorage.