Timp de 2 săptămâni, Școala Gimnazială nr. 95 din București a devenit un spațiu de creație colectivă. În cadrul proiectului de intervenție culturală JOACĂ CE VEZI!, dezvoltat de artiștii Centrului de Teatru Educațional Replika, coordonatorii atelierelor de creație – Radu Apostol (regizor), Alexandra Bugan, aka SEREBE (artist vizual), Mihaela Michailov (dramaturg) au lucrat alături de elevi la reamenajarea și activarea performativă a spațiului școlii.
 
Atelierele au fost axate pe mai multe direcții de intervenție participativă: detectarea unor spații cu poveștile lor caracteristice, transformarea unor locuri din școală în centre de interes vizibile și atractive, reimaginarea școlii ca mediu prietenos și incitant, conceperea unor mesaje care să-i reprezinte pe tineri, realizarea unor jocuri teatrale care valorizează spontaneitatea, reactivitatea, lucrul în echipă. 
 
Miza principală a proiectului a fost investirea spațiului școlii cu semnificații și imagini de care tinerii să se simtă legați și cu care să poată rezona. 
Școala a devenit un spațiu de intervenție, un cadru de existență imprimat de personalitatea copiilor, de nevoile și dorințele lor, un loc în care tinerii și-au imaginat cum ar putea arăta locul în care își petrec jumătate din zi. Școala s-a transformat într-un spațiu comun de relaționare și interacțiune.
 
Prezentările proiectului JOACĂ CE VEZI! au loc la Școala Gimnazială nr. 95 din București:
# joi, 28 septembrie, ora 13.00 și 
# vineri, 29 septembrie, de la ora 12.00, 
 
***
JOACĂ CE VEZI! este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional - AFCN. 
„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.”
 
Centrul de Teatru Educaţional Replika reprezintă un spaţiu cultural interdisciplinar, dedicat explorării şi prezentării publice a creaţiilor artistice performative, concepute de artişti activişti într-o strânsă relaţie cu comunitatea. Artiştii şi cetăţenii activi dau replică problemelor comunităţilor.
Centrul Replika își propune să devină o platformă de creație pedagogică și artă participativă prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările. Credem că accesul la orice manifestare culturală trebuie să fie gratuit, susţinut de întreaga comunitate.

În 2016, Centrul de Teatru Educaţional Replika a obținut premiul AFCN pentru incluziune socială și dialog intercultural și a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural, secțiunea “Proiecte culturale şi festivaluri”.
 
Programul complet al CENTRULUI REPLIKA îl găsiți AICI
 
INTRAREA este GRATUITĂ pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile
e-mail: centrulreplika@gmail.com / tel.: +40732101860, +40787714551