• Initiativa OMV Petrom de a sustine invatamantul profesional pentru specializarile operator sonde si operator extractie titei si gaze, in trei licee din Romania, a starnit interesul elevilor si al profesorilor; 
• In perioada 8-15 iunie 2015, 271 de elevi s-au inscris in cele trei clase de invatamant profesional sustinute de catre OMV Petrom in cadrul programului ”Scoala Petrolistilor”;
• Colegiul Tehnic ”Grigore Cobalcescu” din Moinesti a inregistrat cel mai mare numar de inscrieri - 131 de candidati;
• Datorita numarului mare de inscrieri, cele 28 de locuri din fiecare clasa vor fi alocate in urma unei probe suplimentare de admitere, care va avea loc pe 30 iunie.
 
Odata cu incheierea perioadei de depunere a dosarelor, Colegiul Tehnic ”Grigore Cobalcescu” din Moinesti a inregistrat cel mai mare numar de inscrieri, ajungand la 131 de candidati care vor concura pentru cele 28 de locuri disponibile.
 
Deoarece numarul de inscrieri a depasit numarul de locuri, conform legislatiei in vigoare, departajarea candidatilor se va face pe baza  mediei de admitere care va fi calculata ca medie ponderata intre media generala la Evaluarea nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a  in proportie de 70% si o proba suplimentara de admitere in proportie de 30%. Proba suplimentara de admitere va consta in verificarea scrisa a cunostintelor de limba si literatura romana si matematica.  
 
”Scoala Petrolistilor” este un proiect educational care consta in sustinerea claselor de invatamant profesional cu specializari in meseria de operator sonde si operator titei si gaze, in trei licee din Romania, incepand cu anul  scolar 2015-2016 (Liceul Tehnologic ”Astra” Pitesti, Colegiul Tehnic ”Grigore, Cobalcescu” din Moinesti si Liceul ” Voievodul Mircea” din Targoviste). 
 
Fiecare clasa are 28 de locuri, cate 14 locuri fiind rezervate pentru fiecare dintre cele doua calificari. In urma absolvirii cursurilor, cu o durata de 3 ani, elevii vor obtine o certificare recunoscuta la nivel european. 

Copiii inscrisi in cadrul acestor clase beneficiaza, de o bursa lunara oferita de statul roman, in valoare de 200 de lei, la care se adauga o bursa de maximum 700 de lei, care poate fi obtinuta de elevii care indeplinesc anumite conditii legate de performanta. In plus, elevii vor face stagii de practica in cadrul companiei OMV Petrom. De asemenea, compania aloca 77.000 de Euro pentru dotarea laboratoarelor celor 3 licee cu echipamente de mecanica necesare pentru practica elevilor.

Succesul de care s-a bucurat programul „Scoala Petrolistilor” evidentiaza nevoia de orientare catre un tip de educatie nisat pe cerintele pietei in prezent, un tip de educatie care sa ofere tinerilor ocazia de a dobandi experienta practica in campul muncii. 
 
Prin  programul ”Scoala Petrolistilor” ne dorim sa sustinem dezvoltarea invatamantului profesional si, in acelasi timp, sa cream forta de munca specializata cu ajutorul componentei predominant practice a programului. Credem in nevoia de schimbare si de adaptare la cerintele pietei si tocmai de aceea ii sprijinim pe tinerii care doresc sa isi dezvolte o cariera in acest domeniu. OMV Petrom sustine invatamantul profesional, iar prin viitoarele proiecte, implicarea pe aceasta arie va deveni mai accentuata, din dorinta de a pune bazele unui sistem solid de educatie profesionala in Romania”, declara  Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.
Mai multe informatii despre programul ”Scoala Petrolistilor” se regasesc pe site-ul www.taraluiandrei.ro.  

***
Despre OMV Petrom
Din 2012, Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem sa dezvoltam relatii bazate pe castig reciproc intre societate, mediu si companie prin solutii inovative. Ne concentram pe managementul apei si al CO2, inovatie si energii noi si educatie pentru dezvoltarea oamenilor. 
 
OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etica si codul de conduita reglementeaza toate relatiile de afaceri, iar dialogul si implicarea partilor interesate sunt parte integranta a practicii comune de business. 
 
"Tara lui Andrei" este principala platforma de implicare in comunitate. Din 2007 pana in prezent am alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania.