Patru Mâini, producător român de materiale de construcții pentru finisaje și integrator de servicii și soluții pentru personalizarea caselor, anunță lista celor 36 de grădinițe și școli care intră în programul anual de renovări – Filantropi2017. Acest demers se desfășoară deja din 2013 și a ajutat la renovarea unui număr de 115 clădiri, făcând fericiți peste 4000 de copii. 

După o primă etapă de înscrieri care s-a desfășurat până pe 6 iunie pe site-ul oficial al inițiativei, echipa Patru Mâini a realizat evaluări tehnice pentru a verifica starea actuală a clădirilor înscrise și pentru a estima necesarul de buget pentru respectivele lucrări. Au fost selectate 31 de clădiri pentru a intra în program alături de alte 6 clădiri a căror renovare a fost raportată din ediția 2016.

1. Grădinița cu program normal prelungit nr. 3, Mangalia
2. Anexă școala gimnazială nr. 17, Galați
3. Grădinița Nifon, Tulcea
4. Colegiul economic Ion Ghica, Brăila
5. Grădinița Micii Cercetași, Botoșani
6. Școala gimnazială Vasile Alecsandri, Roman
7. Grădinița cu program normal, Tarcău
8. Casa de tip familial Sfântul Gheorghe, Dolhasca
9. Grădinița cu program normal nr. 23, Iași
10. Grădinița Zapodeni
11. Grădinița nr. 16, Focșani
12. Grădinița cu program normal nr. 4, Bacău
13. Grup școlar, Târgu Ocna
14. Grădinița cu program prelungit nr. 1, Buzău
15. Școala primară, Larga
16. Grădinița Ocolna, Liceul Teoretic Amărăștii de Jos
17. Școala primată, Pietrari de Sus
18. Școala Aurora, Cușmir
19. Grădinița Crai Nou, Ploiești
20. Clinica copiilor, Mărăcineni
21. Școala de arte Bălașa Doamna, Târgoviște
22. Grădinița cu program prelungit nr. 4, Slatina
23. Școala cu clasele I-VIII, Idiciu
24. Gimnaziul Romulus Guga, Mureș
25. Colegiul Național Aprily Lajos Fogimnazium, Brașov
26. Grădinița Floarea de colț, Bălan
27. Grădinița Semenic, Reșita
28. Asociația Prietenia, Popești
29. Școala gimnazială Sorin Titel, Margina
30. Centrul Educativ pentru copii defavorizați, Arad
31. Grădinița cu program prelungit Guliver, Satu Mare
32. Spitalul clinic județean de urgență Cluj / Institutul Inimii Nicular Stăncioiu, Cluj
33. Școala gimnazială Avram Iancu, Baia Mare
34. Asociația Cosmina – Centrul de promovare a valorilor vieții, Alba
35. Grădinița nr. 7, Deva
36. Grădinița Prichindelul, Hunedoara

Astfel, în perioada 5 iunie – 30 septembrie 2017, Patru Mâini strânge fondurile necesare pentru renovări. Patru dintre produsele sale participă în promoția #deajutor pentru comunitate, astfel că o sumă de 0,50 până la 1 leu din vânzarea fiecărui produs va merge către fondul de renovare din județul în care s-a vândut, investiția întorcându-se înapoi în comunitate (pentru exemplificare: banii strânși în județul Brașov vor fi folosiți la renovarea unei grădinițe sau școli tot din Brașov). Produsele participante sunt următoarele: Primus Glet Nivelare, Primus Adeziv Exterior, Primus Adeziv Alb Interior-Exterior și Primus Chit Multicolor Antibacterian. Campania se va derula în toată țara, în magazinele Dedeman, Praktiker și Hornbach, pe rafturile cărora se regăsește întreaga gamă de produse Patru Mâini. 

„Până acum, a fost greu să identificăm acele clădiri care nu doar că au nevoie de ajutor, ci au și curajul să îl ceară și să facă, în același timp, toate eforturile necesare pentru a ne întâlni la mijlocul drumului. De aceea este foarte importantă relația pe care o avem cu oamenii din respectivele locuri (din conducerea instituțiilor sau voluntarii din jurul lor), care înțeleg miza ajutorului pe care îl primesc și care trag alături de noi ca să reușim din toamnă să renovăm ce am promis.”, a declarat Claudia Russu (Marketing Manager, Patru Mâini).

***
Patru Mâini este un producător 100% românesc de materiale de construcții pentru finisaje și un integrator de servicii și soluții pentru personalizarea caselor. Compania a fost înființată în anul 2003 și produce adezivi, tencuială decorativă, produse de finisare a fațadelor, chituri de rosturi, cu o capacitate de 80.000 tone anual.