Sesiunile fac parte dintr-un program de educație financiară pe care KRUK România îl derulează în beneficiul Fundației Hope and Homes for Children. La începutul lunii noiembrie, specialiști ai KRUK România, companie membră a Grupului financiar internațional KRUK, au susținut trei seminarii financiare pentru copiii și tinerii din programele Hope and Homes for Children din București, Botoșani și Dorohoi. Copiii au avut ocazia să învețe care sunt mecanismele unui mod de viață responsabil din punct de vedere financiar și să afle cum își pot construi și gestiona un buget lunar.

La seminarii au participat, în total, 60 de tineri care provin din Centrul de Plasament „Robin Hood” din Sectorul 4 al Capitalei, complexele de apartamente „Casa Mea”, „Amicii” și „Floare de Colț” din Dorohoi și Centrele de Plasament „Cireșarii” și „Prietenia” din Botoșani.
 
Specialiștii KRUK le-au explicat tinerilor noțiuni financiare de bază despre buget, componentele unui credit și implicațiile pe care le are un împrumut. Ei au aflat despre importanța economisirii și planificarea bugetului, despre elementele pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când solicită un împrumut la o instituție financiară și despre cum se calculează ratele și dobânda unui credit. Mai mult de-atât, seminariile au cuprins și exerciții practice în timpul cărora cursanții au putut pune în aplicare informațiile primite. 

Tinerii prezenți la sesiunile de educație financiară oferite de trainerii KRUK România au spus că seminariile li s-au părut foarte utile. În mod special, ei au apreciat informațiile despre planificarea și gestionarea bugetului, despre cât este de important să facă economii și despre ce anume trebuie să aibă în vedere când doresc să facă un împrumut la bancă.
 

„Cel mai important este să facem distincţia între dorinţă şi necesitate, să ne punem întrebarea dacă avem nevoie de ceva anume sau dacă ne dorim acel lucru. Este bine să achiziţionăm acele bunuri sau servicii de care avem nevoie pentru un trai bun, zi de zi. Cât despre dorinţe, indicat ar fi să evaluăm mai întâi şi să încercăm să ne gândim la ele atunci când ne va permite bugetul, fără să ne îndatorăm peste măsură. Un mod de viaţă cumpătat şi o abordare responsabilă a cheltuielilor este o reţetă pe care oricare dintre noi o poate aplica, prin auto-disciplină”,
a menţionat Claudiu Bud, Director de Vânzări KRUK România.

De asemenea, parteneriatul a conținut și o sesiune de educație financiară pentru personalul implicat în implementarea programelor Hope and Homes for Children: educatori, psihologi, asistenți sociali, angajați ai Serviciului Public de Asistență Socială, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, ai Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, sesiune susținută în județul Suceava. 

Parteneriatul dintre KRUK România și Fundația Hope and Homes for Children se concentrează pe trei segmente: prevenirea separării copilului de familie, integrarea socio-profesională a tinerilor proveniți din sistemul de protecție a copilului și formarea profesională a personalului din sistemul de protecție și oferirea de asistență Direcțiilor de Protecție a Copilului cu care colaborează Fundația. 
 
***
Despre Hope and Homes for Children România
Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit, în mod direct sau indirect, la închiderea a 56 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, 5.444 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 455 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 30.500 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 1.102 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.922 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 879 în regim de urgență şi 8.858 de membri de personal din sistemul de protecţie a copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, 49.255 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2026 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro. 

Despre KRUK România S.R.L
KRUK România este membră a Grupului KRUK. KRUK S.A. este cea mai mare companie de management al creanțelor din Polonia.  Compania este prezentă pe piața din România din 2007,  unde este de asemenea,  lider de piață.
 
Mai multe detalii despre companie și proiectele educaționale: www.ro.kruk.eu și www.datoriamea.ro.