DP World Constanţa în parteneriat cu Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanta şi Şcoala Gimnazială nr.12 „B.P.Hasdeu” va implementa în perioada 17 octombrie- 15 noiembrie anul curent, un proiect pilot de educaţie nonformală destinat copiilor cu vârste între 8-14 ani pentru a le îmbunătăţi cunoştinţele despre domeniile sectorului maritim, comerţ şi logistică şi a le stimula aspiraţiile şi încrederea în posibilitatea unei cariere de succes în industria de profil. 
 
Angajaţii DP World Constanta vor susţine în calitate de voluntari, nouă sesiuni de educaţie nonformală pentru un număr de 30 de copii de la Şcoala Gimnazială Nr.12, predându-le acestora informaţii despre industria maritimă, care au la bază o curiculă concepută de specialişti în educaţiei din Marea Britanie şi o vastă experienţa acumulată de angajaţii companiei, în domeniul lor de activitate.
 
“Suntem încântaţi de parteneriatul cu asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa şi Şcoala Gimnazială nr. 12 “B. P Hasdeu” prin care sperăm să oferim elevilor informaţii utile pentru viitor. Suntem hotărâţi să îmbunătăţim viaţa oamenilor din comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea şi dorim să contribuim la dezvoltarea societăţii prin abordarea problemelor sociale existente. Suntem mândri că am creat un program educativ de impact, care implică şi responsabilizează angajaţii companiei la nivel global”, precizează Cosmin Cârstea, director general DP World Constanţa.  
 
Lecţiile, urmând un plan interactiv şi atractiv pentru copii, sunt create astfel încât să-i încurajeze să aibă o gândire analitică şi critică, de ansamblu şi „out of box”, să exploreze subiecte noi precum sustenabilitatea şi opţiunea unei cariere în industria maritimă. Curicula cuprinde subiecte de geografie, matematică, desen, design, tehnologie, dar şi incluziune socială şi multiculturalism.  Proiectul se va încheia printr-o vizită la teminalul de containere portul Constanta Sud, unde copiii vor avea prilejul să vadă ceea ce li s-a prezentat teoretic în cadrul sesiunilor informative. 
 
Laura Popa, director adjunct al Şcolii Gimnaziale Nr.12 “B.P.Hasdeu”, laudă iniţiativa DP World Constanta şi adaugă : “Într-o lume în care copiii au atât de multe alegeri de facut, atât de multă informatie, este dificil să îi determini să înţeleagă cu adevărat valorile economice locale care fac împreună un arbore solid ce stă la baza dezvoltării societăţii. Acest proiect este o oportunitate de dezvoltare personală şi le oferă posibilitatea de a face alegeri privind locul de muncă în viitor”. 
 
Proiectul pilot pentru România face parte din programul international de educaţie globală al companiei DP World pentru copii de 8-14 ani, derulat în 31 de ţări, în şapte limbi de circulaţie internaţională şi conceput special pentru a sprijini educaţia formală, în condiţiile în care 250 de milioane de copii din lume nu stiu să scrie şi să citească chiar dacă merg la şcoală. Primele lecţii din cadrul programului au avut loc în Emiratele Unite, India, Pakistan, Senegal, Marea Britanie, Argentina şi Filipine, iar acum se desfăşoară pe şase continente. DP World îşi propune să sprijine prin acest proiect, 34.000 de copii până în anul 2020.
 
“Educaţia este unul dintre cele patru domenii de interes strategic ale companiei, parte din lumea noastră, din viitorul nostru, din programul nostru de sustenabilitate. Ca lider în comerţul internaţional, dorim să ne asigurăm că resursele şi angajaţii noştri sprijină educaţia. Informând cât mai mulţi oameni despre sectorul maritim, comerţ şi logistic şi carierele pe care domeniul le oferă este important pentru noi, ca afacere şi pentru comunităţile în care operăm la nivel mondial. Sperăm ca programul să aibă impact, producând schimbare şi oferind perspectiva modului în care lumea moderna  lucrează în beneficiul generaţiilor viitoare”, a declarat Sultan Ahmed Bin Sulayem, Director executiv al DP World Group. 
 
***
Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa
Misiune: Împreună oferim copiilor şi tinerilor fără posibilităţi şansa de a schimba viitorul prin educaţie şi dezvoltarea comunităţii în care trăiesc. Acordăm sprijin oricărei persoane în nevoie şi promovăm implicarea şi voluntariatul ca instrumente de evoluţie socială. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mulţumesc mult,      
Isabela Ştefan-Iorga
Manager marketing şi comunicare
Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa
Tel.: 0766.407561, FB: https://www.facebook.com/ipvconstanta/
 
P.S.: