Cunoscutul cantaret de muzica pop, Alex Velea, incurajeaza copiii si tinerii din Romania sa spuna stop fenomenului bullying, in campania ce va fi lansata maine de Cartoon Network,  “CN CLUBUL PRIETENIEI”.  Sub sloganul ”Fii prietenos, nu rautacios!”, campania are ca obiectiv sensibilizarea si incurajarea copiilor de a lua masuri impotriva hartuirii si agresiunii de orice fel. Prin intermediul animatiilor, Cartoon Network ii incurajeaza pe copii sa vorbeasca despre experientele lor, sa ii sprijine pe cei hartuiti si sa fie prietenosi cu toti ceilalti.
 
Intrucat fenomenul bullying afecteaza copiii din intreaga tara, Cartoon Network colaboreaza cu Asociatia „Telefonul Copilului”, unul dintre cele mai importante ONG-uri din Romania, care abordeaza problemele acestora. Scopul acestei asocieri este de a informa despre bullying si pentru a oferi consiliere si ajutor celor care au nevoie.  Intre 2011 – 2013, Asociatia „Telefonul Copilului” a inregistrat peste 2.900 de apeluri de la copii care au dorit sa vorbeasca despre bullying, 57% dintre acestia fiind baieti cu varste intre 12 – 17 ani.

Sursa: Asociatia Telefonul Copilului
 
Alex Velea apare in spotul campaniei Cartoon Network. Campania mai include si o serie de clipuri animate care se adreseaza atat copiilor care sunt afectati de fenomenul bullying, cat si celor care sunt agresivi sau celor care sunt simpli observatori. Copiii afectati direct sau indirect de fenomenul bullying beneficiaza de consiliere din partea unor persoane cu experienta in abordarea acestor probleme pe website-ul www.CartoonNetwork.ro/clubulprieteniei
 
”Cartoon Network reprezinta locul unde copiii pot fi ei insisi, incurajandu-i sa aiba incredere in ei.”, a spus Hannes Heyelmann, Senior Vicepresedinte si Managing Director Turner Broadcasting pentru Europa Centrala si de Est. ”Stim ca fenomenul bullying este o problema care afecteaza o mare parte dintre telespectatorii nostri. Impreuna cu parteneri ca Asociatia Telefonul Copilului si Alex Velea, ne dorim sa ii motivam sa actioneze impotriva acestui fenomen si sa nu le fie frica sa spuna tare ce li se intampla. Noi tratam aceasta problema delicata intr-o maniera in care copiii o pot intelege si ii indrumam catre specialistii care ii pot ajuta.” a adaugat Heyelmann. 
 
La randul sau, Alex Velea a spus: “Ma bucur sa stiu ca ii pot ajuta pe copii sa se opuna fenomenului bullying. Este o problema reala si toti copiii din Romania pot fi afectati. Cred ca primul lucru pe care cei mici trebuie sa il faca intr-o astfel de situatie este sa stea de vorba cu o persoana apropiata, de incredere, si sa povesteasca prin ce trec. Nu trebuie sa sufere in tacere sau sa ramana indiferenti atunci cand asista la astfel de hartuiri. Toti putem fi prietenosi si respectuosi fata de ceilalti”.
 
Catalina Florea, Director Executiv, Asociatia „Telefonul Copilului” spune: “In lumea magica a desenelor animate, viata este o joaca frumoasa. In universul unor copii, insa, teama, suferinta si depresia au devenit noua realitate. Stim asta din ceea ce ne spun copiii afectati de fenomenul bullying, care ne cer ajutorul odata cu apelul lor la „Telefonul Copilului 116 111”. Campania lansata impreuna cu Cartoon Network este prima campanie care abordeaza fenomenul bullying inca de la varsta la care copiilor li se contureaza personalitatea, totodata aducandu-ne mai aproape de toti acei copii care tin sub tacere ceea ce nu le da pace, incurajandu-i sa ceara ajutor”.
 
Cartoon Network desfasoara campania anti-bullying “CN CLUBUL PRIETENIEI” si in alte tari din EMEA pe parcursul acestui an. Copiii pot afla detalii despre fenomenul bullying si hartuire pe website-ul www.CartoonNetwork.ro/clubulprieteniei. Tot aici, ei pot viziona videoclipuri animate si mesajul lui Alex Velea.
 
Clipul oficial al campaniei va fi difuzat din 27 februarie. Clipurile educative se adreseaza bully-ului, celui care este hartuit si celor care asista la bullying.
 
 
***
Cartoon Network este postul de televiziune pentru copii care difuzeaza seriale de animatie – atat comedii precum Uimitoarea lume a lui Gumball, Sa-nceapa aventura, Un show obisnuit, cat si seriale de actiune si aventuri ca Ben 10, Bakugan, Star Wars: The Clone Wars sau Generator Rex. Experienta Cartoon Network este completata de jocurile, concursurile si informatiile de pe www.CartoonNetwork.ro. Cartoon Network este disponibil in 26 de limbi, in 25 de versiuni separate din 166 de tari si in 260 de milioane de case din intreaga lume. Cartoon Network este operat de Turner Broadcasting System, Inc., o companie Time Warner.
 
 
Despre Asociatia „Telefonul Copilului”
Cu o experienta de 13 ani in domeniul protectiei drepturilor copilului si ale familiei, Asociatia „Telefonul Copilului” este singura organizatie neguvernamentala, non-profit, din Romania, care pune la dispozitia copiilor si parintilor o linie telefonica de asistenta la nivel national. 7 zile din 7, intre orele 08.00-00.00, Asociatia Telefonul Copilului raspunde apelurilor copiilor si parintilor la 116 111, numar armonizat european. In perioada 21 noiembrie 2001 – 31 ianuarie 2015, un numar total de 2.073.366 de apeluri a fost inregistrat de Asociatia Telefonul Copilului, iar dintre acestea au fost identificate 52.133 de cazuri care au necesitat interventia institutiilor abilitate. Apelul este oferit gratuit de Telekom Romania. Pentru informatii detaliate legate de Asociatia Telefonul Copilului si activitatea acesteia, va invitam sa accesati website-ul organizatiei noastre www.telefonulcopilului.ro si pagina FB https://www.facebook.com/asociatiatelefonulcopilului