Anul acesta, Daikin România, subsidiara locală a celui mai mare producător de sisteme de climatizare din lume, s-a alăturat inițiativei naționale de împădurire ”Plantăm fapte bune în România” prin campania „Plantăm aer”.  Desfășurată în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2017, campania a constat în plantarea unui copac pentru fiecare aparat de aer condiționat vândut în această perioadă. Astfel, Daikin și voluntarii din echipă vor planta în data de 18 noiembrie peste 10.000 de puieți în 9 județe din întreaga țară. 
 

„Ne-am alăturat initițiativei „Plantăm fapte bune în România” din dorința de a atrage atenția asupra situației îngrijorătoare a pădurilor din țara noastră și credem că, prin puterea exemplului, îi putem determina și pe alții să se implice în protecția mediului. Campania s-a bucurat de o susținere impresionantă, ceea ce ne încurajează să continuăm demersurile pentru un viitor mai verde”
, a declarat  Alina Turcitu, Marketing Coordinator Daikin România.
 
 
„Suntem recunoscători partenerului nostru Daikin pentru deschiderea cu care a primit propunerea noastră. Acest parteneriat reprezintă o asumare similară pentru  o viziune comună și ne dă încredere că suntem pe drumul potrivit în susținerea și încurajarea voluntariatului”, a declarat Simona Camburu, Coordonator Fundraising PFBRo.
 
Pentru această acțiune, Daikin a lansat o platformă dedicată, www.plantamaer.ro, unde sunt disponibile mai multe informații referitoare la mecanismul campaniei și sfaturi eco-friendly. Cei interesați se pot înscrie ca voluntari la plantarea din 18 noiembrie. 

Voluntarii din echipa Daikin vor planta suprafețe noi pe terenurile din Moinești - jud. Bacău, Cozieni - jud. Buzău, Jegălia – jud. Călărași, Grecești – jud. Dolj, Vladmir – jud. Gorj, în timp ce la Peștera – jud. Constanța, Lețcani – jud. Iași, Armășești – jud. Ialomița și Utvin – jud. Timiș se revine pentru completarea cu puieți a terenurilor pe care au fost plantați puieți în anii trecuți.
 
Terenurile pe care vor fi realizate acțiunile de plantare sunt fără vegetație forestieră și sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare (eroziune pluvială, alunecări de teren, sărăturare, poluare sau eroziune eoliană).

Înregistrarea ca voluntar în echipa Daikin se face până la data de 9 octombrie accesând platforma www.plantamaer.ro, iar pentru informații suplimentare legate de implicarea în activitățile PFBRo, cei interesați sunt rugați să scrie la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro