Aflată deja la a treia ediție, campania “Mingi în școli” continuă anul acesta sub motto-ul „Echipează viitorii handbaliști ai României!”. După doi ani în care în care au fost donate 5.000 de mingi de handbal în 470 de școli de pe teritoriul României, campania „Mingi în școli” își propune să doneze echipamente sportive viitorilor campioni ai țării. 

„Mingi în școli” este o campanie creată pentru a susține viitorul handbalului în România. Avem una dintre cele mai vechi școli de handbal din lume, cu performanțe pe măsură, profesori incredibili și copii dornici să învețe. Suntem singura țară a cărei echipă națională a participat la toate edițiile Campionatului Mondial de Handbal Feminin, începând din 1957. Viitorul campion de mâine este copilul de astăzi care trebuie susținut în drumul către prima lui victorie. 
De aceea, pentru a le oferi ocazia cât mai multor copii să joace handbal, Henkel Beauty Care România, în parteneriat cu Federația Română de Handbal, a lansat campania Mingi în școli, în 2016, proiect menit să crească accesul elevilor la acest sport și să susțină viitoarea generație de campioni ai handbalului românesc. 

„Campania Mingi în școli a ajuns la cea de-a treia ediție, reușind să obțină rezultate incredibile în primii ani, rezultate care își vor spune cuvântul în viitorul handbalului românesc. Ne bucurăm că anul acesta echipele de handbal din școlile României vor primi echipamente sportive, o lipsă suplinită este un pas înainte pentru viitorii campioni ai României”, spune Alexandru Dedu, Președintele Federației Române de Handbal.
 

„Continuăm campania Mingi în școli pentru al treilea an la rând pentru că ne dorim ca inițiativa noastră să ajute semnificativ la susținerea viitoarei generații de campioni ai României. Credem că fiecare copil are dreptul să facă sport în școală, iar campania noastră vine în întâmpinarea celor care aleg să învețe și să practice handbal la școală”
, declară și Gabi Barbu, General Manager Henkel Beauty Care.

Campania „Mingi în școli” care începe la 1 august este susținută prin intermediul platformei www.mingiinscoli.ro, precum și în magazinele din comerțul modern (hipermarket-uri și supermarket-uri) din întreaga țară. Astfel, în perioada 1 – 31 august, oricine achiziționează produse din gama FA (cu excepția săpunului solid) va contribui la campania de susținere a handbalului românesc prin dotarea a sute de școli din întreaga țară cu echipamente sportive. Pentru a înscrie o școală în campanie, trebuie completat formularul de campanie de la secțiunea „Înscrie o școală” de pe platforma www.mingiinscoli.ro