Pentru al doilea an consecutiv, compania DB Schenker Logistics Romania ofera sprijin familiilor din mediul rural, prin intermediul proiectului de responsabilitate sociala „Gaini ouatoare pentru familii nevoiase”, implementat de Asociatia Civicum Voluntaris. 
 
Daca anul trecut au primit sprijin doua familii din satul Mereni, acum au fost selectate cinci familii din satul Tepes Voda, trei din Silistea si patru din Tortoman, familii cu posibilitati reduse si cu multi copii care merg la scoala si au nevoie de hrana sanatoasa. Fiecare familie a primit 50 de gaini si 50 kg de furaj achizitionate la pret de producator, de la SC Avicola Lumina SA. 
 
Datorita acestui proiect sponsorizat de DB Schenker Logistics Romania, 35 de copii vor manca de Paste oua proaspete, de tara, din gospodaria proprie, iar parintii acestora vor valorifica ajutorul oferit, prin sporirea numarului de gaini si comercializarea oualelor. 
 
Donatia de gaini si furaj a fost foarte bine primita de catre membrii familiilor selectate, oamenii considerandu-l un sprijin neasteptat, care le va îmbunatati viata. 
 
Adrian N. din satul Tepes Voda, tata singur cu trei copii minori si unul dintre beneficiarii proiectului, a multumit asociatiei si finatatorului pentru darul special pe care i l-au facut si a promis ca va îngriji cu responsabilitate gainile fiindca reprezinta o sursa de hrana pentru copiii sai si un ajutor ca acestia sa-si continue educatia.
1 din 8 copii din mediul rural se culca flamand, dupa cum releva un studiu realizat de World Vision Romania si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Regiunea Dobrogei face parte din «top 5 al celor mai sarace regiuni europene», fiind o zona în care peste 53% dintre locuitori sunt expusi riscului de saracie. 

„În acest context, sunt foarte utile proiectele care ofera familiilor posibilitatea de a-si hrani singure copiii, de a obtine o sursa de venit pe timp îndelungat si chiar de a avea o mica afacere. Donatiile de animale, de solarii, pomi fructiferi, seminte de legume si cursurile de profil sunt unelte pe care oamenii le pot folosi pentru a-si usura viata si a trai decent”, a declarat Isabela Stefan-Iorga, coordonatorul proiectului „Gaini ouatoare pentru familii nevoiase”, Asociatia Civicum Voluntaris. 

###
Despre DB Schenker Logistics Romania:
DB Schenker îsi doreste sa actioneze responsabil fata de societate, in special în locatiile în care activeaza, si sa contribuie activ la îmbunatatirea calitatii vietii persoanelor dezavantajate, prin intermediul diverselor programe sustinute.
Cu cinci sucursale si peste 60 de puncte de lucru în toate regiunile tarii si peste 1.100 de angajati, DB Schenker Logistics este furnizorul de top care acopera perfect piata nationala.
 
Compania ofera o gama completa de servicii de transport (rutier: camioane complete si partiale, transporturi în regim de grupaj) operatiuni aeriene, maritime si feroviare, servicii vamale, operatiuni portuare, targuri si expozitii sau servicii de relocare, adaptate la nevoile partenerilor sai.