• OMV Petrom lansează a 6-a ediție a competiției „Idei din Țara lui Andrei”, sprijinind proiectele de mediu și educație profesională ce utilizează tehnologii inovatoare și componente de digitalizare. 
• Competiția se desfășoară între 20 aprilie și 24 mai și se adresează persoanelor fizice, ONG-urilor, unităților sau instituțiilor de învățământ, autorităților administrației publice locale sau instituțiilor publice.
• Vor fi acordate finanțări individuale de până la 20.000 euro, valoarea totală a granturilor fiind de 200.000 euro.
București, 20 aprilie 2017 – Competiția „Idei din Țara lui Andrei” revine cu cea de-a 6-a ediție în care se pot înscrie proiecte ce vizează dezvoltarea învățământului profesional și protecția mediului înconjurător, folosind tehnologii inovatoare și componente de digitalizare. Înscrierile se realizează până pe 24 mai 2017, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, iar proiectele câștigătoare pot primi finanțări de până la 20.000 euro fiecare.
 
„Idei din Țara lui Andrei” este o competiție de proiecte care se desfășoară la nivel național și urmărește să sprijine dezvoltarea sustenabilă a comunităților din România și să încurajeze românii cu spirit de inițiativă. În ediția din 2017, vor fi acceptate ideile care propun proiecte din următoarele două domenii:
 
Educație profesională – proiecte care contribuie la dezvoltarea educației profesionale și tehnologice din România, proiecte care îmbunătățesc actul educațional, îmbogățesc baza materială și încurajează dezvoltarea competențelor transversale și profesionale ale elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnologic, public. 
Mediu - proiecte care încurajează și promovează folosirea eficientă și responsabilă a resurselor naturale care inovează pentru protecția mediului, care contribuie la îmbunătățirea calității aerului și a apei, la reducerea poluării, la creșterea eficienței energetice.
Proiectele care au o componentă de digitalizare sau inovație cu ajutorul tehnologiei vor fi punctate suplimentar.

„De 10 ani ne implicăm în proiecte de responsabilitate socială.  Susținem românii cu inițiativă prin programul „Idei din Țara lui Andrei”. Suntem martori că o idee bună poate schimba o comunitate, un oraș, o țară întreagă. Continuăm în acest an cu cele două teme: educația profesională și mediul înconjurător. Așteptăm proiecte îndrăznețe și de impact care să integreze cât mai mult noile tehnologii în rezolvarea problemelor identificate.”
a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Proiectele vor fi evaluate prin vot public și jurizate de reprezentanți ai mai multor organizații nonguvernamentale, reprezentanți ai OMV Petrom, jurnaliști și experți din domeniul educației profesionale și mediului, astfel:
• Vot public (30%) - în perioada 16 iunie - 25 iunie 2017;
• Jurizare (70%) -  în perioada 16 iunie - 27 iunie 2017. 

Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 iulie. 
În primele 5 ediții ale competiției „Idei din Țara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finanțări în valoare totală de aproximativ 700.000 de euro pentru 70 de proiecte desfășurate în 30 de județe din România, precum Bihor, Dolj, Buzău, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Mureș, Maramureș, Botoșani etc.
Mai multe informații despre cea de-a 6-a ediție a competiției sunt disponibile pe: www.taraluiandrei.ro.

***
OMV Petrom – Resourcefulness 
Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie, prin soluţii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație, energii noi și educaţie pentru dezvoltarea oamenilor. 
 
OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. 
 
"Ţara lui Andrei" este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat peste 44 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.