GSK Romania publica Raportul de Responsabilitate Corporativa:
• GSK Romania a investit peste 750.000 de euro in programe care faciliteaza accesul la sanatate pentru pacientii din Romania
• Angajatii GSK au petrecut peste 4.000 de ore de voluntariat in comunitatile locale
• Acesta este singurul raport de Responsabilitate Corporativa al unei companii farmaceutice din Romania, fiind elaborat la cel mai inalt standard de raportare la nivel global (GRI G4)
 
GSK Romania a publicat cea de-a patra editie a Raportului de Responsabilitate Corporativa, care prezinta realizarile companiei in 2014 si 2015 in ceea ce priveste investitiile in sistemul de sanatate si in beneficiul pacientilor, dezvoltarea angajatilor, contributia in cadrul comunitatilor si protectia mediului. Raportul ofera, de asemenea, rezultate privind indeplinirea angajamentelor pentru activitatile de responsabilitate corporativa asumate pentru perioada 2012 – 2014 si setarea unor noi obiective pentru 2016. Acesta este in continuare singurul Raport de Responsabilitate Corporativa al unei companii farmaceutice din Romania, demonstrand astfel transparenta fata de toti partenerii. Raportul este elaborat conform celor mai inalte standarde globale de raportare (GRI 4). 
 
Raportul urmareste activitatile ambelor divizii de business GSK in Romania (Pharma si Consumer Healthcare) in 2014 si 2015 si este structurat pe patru arii principale de actiune: Sanatate pentru toti, Comportamentul nostru, Oamenii nostri si Planeta noastra. Acesta ofera informatii despre impactul activitatii GSK Romania asupra pacientilor si infrastructurii de sanatate din Romania, precum si a altor aspecte ce tin de modul responsabil de operare. Rolul raportului este de a arata modul prin care GSK creeaza valoare si contribuie la imbunatatirea vietii pacientilor si a calitatii vietii romanilor, prin abordarea si angajamentele sale. 

Pentru realizarea acestui raport, GSK Romania a luat in calcul rezultatele unor consultari cu partenerii locali (incluzand autoritati, mass-media, angajati, ONG-uri etc), prin sondaje ce reflecta parerea acestora despre performanta companiei, in calitate de cetatean responsabil al comunitatii, precum si subiectele de interes pentru acestia.  

Cele mai importante arii ale Raportului de Responsabilitate Corporativa GSK Romania (2014-2015) includ: imbunatatirea accesului la sanatate in Romania, investitii in comunitatile locale, cercetare si dezvoltare, mentinerea unui comportament etic, asigurarea unei culturi organizationale si a unui mediu de lucru pozitiv, care pune pret pe egalitatea de sanse, precum si reducerea impactului activitatii companiei asupra mediului.

“Ne-am propus sa contribuim la cresterea sperantei de viata in Romania, si ne bucuram sa putem afirma ca, in 2014-2015, am continuat sa investim in extinderea multora dintre activitatile noastre pentru a sustine sistemul de sanatate din Romania. Eforturile noastre de a avea un impact pozitiv in randul pacientilor, au rezultate incurajatoare”
, declara Barbara Cygler, Director General, GSK Pharma Romania.

Rezultate cheie despre activitatea GSK Romania in 2014 – 2015:
• 20 de milioane de consumatori si pacienti din Romania au beneficiat in 2015 de produsele pentru sanatate ale GSK. 
• Romania este una dintre tarile preferate de GSK pentru investitii in cercetare si dezvoltare: peste 3 milioane euro investiti de companie in ultimii doi ani in studii clinice, ce aduc un plus de valoare sistemului local de sanatate. 
• GSK Romania este prima companie farma care si-a schimbat modul de operare cu profesionistii din domeniul sanatatii, punand pacientul pe primul loc.
• Compania investeste in facilitarea accesului la educatie pentru profesionistii din sanatate (prin canale digitale si cursurile MedClass pentru incurajarea medicilor sa ramana in tara, prin campania “De profesie: medic in Romania” desfasurata de Consiliul Investitorilor Straini).
• GSK Romania investeste in 5 arii terapeutice strategice (Respirator, HIV, vaccinuri, urologie si antibiotice).
• GSK Romania a investit peste 750.000 de euro in comunitatile locale in 2014-2015, pentru dezvoltarea programelor de facilitare a accesului la sanatate.
• 150.000 de copii si adulti au primit consultatii, pasta si periute de dinti gratuite in 2014-2015 in campania “Zambeste Romania” pentru o mai buna sanatate orala.
• Peste 4.000 de ore de voluntariat au fost investite de peste 90 de angajati GSK in beneficiul comunitatilor locale.
• GSK Romania este implicata activ in 6 asociatii profesionale care ajuta la dezvoltarea Romaniei.
• GSK Romania si-a imbunatatit amprenta asupra mediului inconjurator: emisiile cu efect de sera si consumul de energie au scazut cu 19% in 2015 si peste 12 tone de deseuri au fost reciclate in ultimii 3 ani.
• GSK Romania a dedicat 6.800 de ore pentru instruirea angajatilor, in 2014 – 2015.
• GSK Romania este o companie care ofera sanse egale: 64% din echipa este formata din femei, cu 5% mai mult decat media femeilor care lucreaza in Romania. 
 
“In GSK, credem ca putem face parte din solutie. Provocarile din imbunatatirea infrastructurii de sanatate si cresterea sperantei de viata a romanilor nu pot fi rezolvate doar de guvern sau de o singura companie. Este nevoie de un efort colectiv al tuturor partilor implicate si de aceea construim relatii de colaborare in beneficiul comunitatilor locale” declara Helen Tomlinson, Director General GSK Consumer Healthcare Romania & Balcani.
Prin acest Raport, GSK Romania isi demonstreaza contributia si angajamentul in indeplinirea misiunii de a creste speranta de viata a romanilor. Aceasta misiune este esentiala pentru Romania, care inca se afla in urma multor tari europene in ce priveste majoritatea indicatorilor de sanatate, avand in continure cea mai mica speranta de viata din UE si una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate infantila.

De asemenea, Raportul confirma modul prin care GSK Romania actioneaza responsabil, raportandu-si transparent activitatile, ceea ce consolideaza increderea partenerilor sai. Raportul reconfirma angajamentul GSK de a continua sa construiasca pe experienta acumulata in cei peste 25 de ani de prezenta pe piata din Romania si sa se concentreze pe nevoile pacientilor, pentru a pune la dispozitie solutii ce contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a romanilor, prin acces la medicamente inovatoare, vaccinuri, produse pentru ingrijirea sanatatii si investitii in cercetare si dezvoltare - astfel ajutandu-i sa realizeze mai multe, sa se simta mai bine si sa traiasca mai mult.  

GSK - una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al carei portofoliu are la baza o substantiala activitate de cercetare si dezvoltare. GSK se dedica imbunatatirii calitatii vietii oamenilor, ajutandu-i sa realizeze mai multe, sa se simta mai bine si sa traiasca mai mult. In Romania, obiectivul nostru este acela ca, prin tot ceea ce facem, sa contribuim la cresterea sperantei de viata a romanilor. Pentru mai multe informatii accesati www.gsk.ro.

Alaturi de Raport, descopera povesti emotionante ale beneficiarilor proiectelor din comunitatile defavorizate sprijinite de GSK