Kaufland România a inaugurat o școală mobilă, în care îi ajută pe copii să învețe cum să mănânce sănătos, prin educație nonformală și alături de specialiști. AKADEMIA KINDERLAND este un spațiu unic și revoluționar, în care copiii într 4 și 14 ani, alături de părinți, educatori sau profesori, sunt invitați să învețe de la specialiști ce înseamnă alimentația sănătoasă și care este importanța ei.
 
AKADEMIA KINDERLAND este cel mai recent proiect de CSR al Kaufland România, inițiat de Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B, cu impact social și de educație pentru viitorul noilor generații. 
 
Cursurile sunt gratuite și adaptate pentru cei mici
La AKADEMIA KINDERLAND cei mici învață prin demonstrații, jocuri și imagini având ca suport mijloace butaforice, digitale și senzoriale. În acest mod, copiii pot să vizualizeze mecanismele de funcționare ale corpului uman în raport cu mâncarea, să afle cum să combine corect alimentele, să înțeleagă de ce trebuie să consume gustări sănătoase și să aleagă hrana vie în locul celei conservate, dar și să devină responsabili și să evite risipa alimentară.
 
Educație prin joc și tehnologie
K, super eroul Akademiei Kinderland, le va împărtăși copiilor secrete legate de importanța micului dejun și de pericolul alegerii produselor fast-food și a dulciurilor în exces. Prin intermediul unor aplicații software, K îi va îndruma să realizeze farfuria ideală și îi va provoca să se ferească de produsele periculoase. 
 
Cei mici se pot transforma apoi în detectivi de zahăr sau pot vedea cât cântărește în efort fizic o mâncare nesănătoasă. ,,Cuburile poznașe” este jocul care le arată în ce fel este afectat creierul de consumul mare de zahăr, iar prin demonstrația ”tuburilor transparente” învață ce trebuie să aleagă dintre pâinea albă și cea neagră.
 
Programul școlii mobile AKADEMIA KINDERLAND
Pe parcursul a șase luni, AKADEMIA KINDERLAND va poposi în parcările mai multor magazine Kaufland, pentru a ajunge la cât mai mulți copii. 
• Prima oprire, între 13 septembrie și 30 octombrie, este în parcarea Kaufland Barbu Văcărescu (Str. Barbu Văcărescu, nr. 120-144). 
Urmează parcările:
• Kaufland Basarab, Șos, Orhideelor, nr. 46
• Kaufland Mihai Bravu, Str. Răcari, nr 5
• Kaufland Valea Cascadelor, str. Valea Cascadelor, nr. 3-5
• Kaufland Odăi, șos. Alexandriei, nr. 152
 
Pentru că spațiul este unul limitat, accesul se face pe serii de copii, prin urmare este necesară programarea vizitei, pe pagina de Facebook Akademia Kinderland sau la 0770.795.133. 
 
Programul este de joi până sâmbătă, între orele 10:00 - 18:00, și duminică, între orele 11:00 - 17:00.  Accesul este gratuit.
 
Copiii care au parte de experiența KINDERLAND vor înțelege cu ușurință faptul că nutriția deficitară le afectează în mod direct sănătatea și aspectul fizic, responsabile pentru încrederea în sine și comportamentul în viață, rezultatele la învățătură și perspectiva găsirii unui loc de muncă la maturitate. 
 
Cele mai recente statistici în domeniu ne indică cifre îngrijorătoare: România se află pe primele locuri în Europa la obezitate infantilă. Aproape 40% dintre copii sunt supraponderali, trendul fiind crescător. Mai mult de jumătate dintre cei mici sar peste micul dejun și numai o treime consumă legume o dată pe zi.  

"Copilul obez de azi are risc ridicat de a deveni un adult obez cu probleme semnificative de sănătate, motiv pentru care este extrem de important să realizăm prevenția primară a obezității, prin adoptarea unui stil de viață sănătos încă de la vârste mici. Educându-i pe copii în acest sens, îi educăm pe părinți, de multe ori fiind nevoie să corectăm greșeli care se fac în alimentația celor mici din vina părinților. Felicit această inițiativă de a promova alimentația sănătoasă prin imagine, joc, culoare și multă imaginație și îmi doresc să continuăm și să extindem proiectul”, a declarat dr. Cătălina Niculescu, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. 
 
"Pentru Kaufland România, educația, sănătatea, cultura, societatea și protecția mediului reprezintă pilonii de dezvoltare comunitară, deoarece cuprind cele mai multe nevoi identificate în rândul beneficiarilor noștri. Urmărind acești piloni, răspundem proactiv nevoilor, dar ne concetrăm și pe proiecte care garantează nu numai prezentul, ci și viitorul. Un astfel de proiect este Akademia Kinderland. Rolul alimentației sănătoase în rândul copiilor este esențial pentru creșterea și dezvoltare armonioasă. De asemenea, este important ca cei mici să învețe prin joc, de la vârste fragede, să facă alegeri potrivite, care vor sta la baza formării adultului de mai târziu”, a afirmat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

"Informațiile dobândite la AKADEMIA KINDERLAND printr-o experiență inedită, cu jocuri și demonstrații interactive și amuzante, sunt mai ușor însușite de cei mici față de un îndemn bine intenționat, dar gol de conținut pentru un copil, cum este obișnuitul <<Nu e bine să mănânci dulciuri!>>. Educația, prin orice mijloace, reprezintă cheia pentru îmbunătățirea calității vieții fiecăruia dintre noi, iar PLAN B, ca ONG care a ales implicarea, acționează pentru creșterea responsabilității sociale și crede în business-ul sustenabil făcut de companii”, a declarat Raluca Costache, Development Manager PLAN B.
 
 
***
Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 țări și o rețea de 119 magazine în România. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale. Pe lângă educație, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.kaufland.ro.