"Raportul ilustreaza implicarea constanta a KMG International, in calitatea sa de jucator important in economia romaneasca, fata de comunitatile locale, clienti, angajati si parteneri, dar si angajamentele viitoare in relatia cu acestia. Abordarea Grupului fata de sustenabilitate este de a gestiona intr-o maniera integrata riscurile si oportunitatile legate de operatiunile de rafinare, trading, retail si servicii industriale, in conformitate cu legislatia nationala si internationala, pentru a atinge un nivel ridicat de profitabilitate pentru stakeholderi", a declarat Zhanat Tussupbekov, Group CEO.
 
Raportul prezinta rolul si impactul companiei in economia romaneasca, dar si in alte tari cu operatiuni semnificative (Franta, Georgia), si detaliaza rezultatele din domenii precum guvernanta corporativa, resurse umane (educatie si devoltare, securitate in munca, diversitatate, drepturile omului), managementul mediului (reducerea emisiilor, consumul de apa, activitatile de conservare a biodiversitatii), investitiile si relatia cu comunitatile locale, performanta in piata.
 
Pe plan economic, KMG International alaturi de unicul sau actionar, KazMunayGas, a investit in Romania in ultimii 7 ani peste 1,56 miliarde USD (din care 600 de milioane USD au fost alocati pentru managementul mediului), a procesat peste 33 de milioane tone de materie prima (din care peste 9,4 milioane tone in intervalul de raportare 2013-2014), si a avut contributii catre bugetul de stat in ultimii doi ani de peste 3,2 miliarde USD. Peste 4,200 de parteneri comerciali depind anual in mod direct de KMG International, iar impactul social direct vizeaza 30,000 de persoane.
 
La nivel de management al mediului – in urma investitiilor in modernizarea Rafinariei Petromidia, KMG International a devenit in 2013 primul producator local de combustibili care s-a aliniat la standardul de emisii Euro 5, iar rafinaria si-a imbunatatit indexul de intensitate energetica. De asemenea, una dintre performantele majore inregistrate de Grup o reprezinta alinierea la normele de mediu nationale si europene cu privire la emisiile de oxizi de sulf, oxizi de azot si pulberi (emisiile de SO2 fiind reduse in 2013 cu 90,63%). In ceea ce priveste managemntul deseurilor, in 2014, rata de valorificare a fost imbunatatita pana la 97,7%. In 2013 si 2014 Grupul si-a mentinut certificarea pe Sistem  Integrat de Management - Germanischer Lloyd, a respectat in totalitate reglementarile REACH privind controlul substantelor chimice si a primit certificarea completa RAR pentru carburanti si aditivi.
 
Alte cateva exemple dintre realizarile KMG International in intervalul 2013-2014:
• 0 accidente soldate cu pierderi de vieti omenesti;
• 76% din angajati sunt cetateni romani;
• crestere a fortei de munca cu 1,67% in 2014 fata de 2013;
• 100% din angajati au fost inclusi in programele de performanta si de dezvoltare a carierei;
• 1,5 milioane USD sunt investiti anual in programe de CSR in comunitatile din Romania;
• 101 proiecte de sanatate si protectia mediului au fost implementate in intervalul 2009-2014 (1 in Republica Moldova, restul in Romania), insumand 300.000 beneficiari directi;
• elaborarea codului de conduita in afaceri pentru furnizori conform principiilor UNGC si a politicii anti-coruptie (din 2015 KMG International este si membru fondator al retelei locale a United Nations Global Compact).
 
Raportul a primit si integrat opinia independenta a Asociatiei pentru Relatii Comunitare. 
 
KMG International utilizeaza sistemul de raportare de sustenabilitate GRI (Initiativa Globala de Raportare), un sistem de referinta recunoscut ca model de buna practica la nivel global. Prin acest demers, Grupul respecta in mod proactiv si cerintele directivei Comisiei Europene pentru responsabilitatea corporativa, al carei scop este cresterea nivelului de transparenta in mediul de business. Astfel, conform propunerii legislative din Septembrie 2014 nr. 95/EU ce a urmat directivei 2013/34/EU, raportarea impactului non-financiar devine din 2016 o cerinta obligatorie pentru toate companiile din spatiul Uniunii Europene care au peste 500 de angajati.
 
 

***
Despre KMG International
KMG International prin cele 52 de companii membre, desfasoara operatiuni majore in rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream si servicii industriale in 15 tari (12 piete principale), fiind un important jucator in regiunea Marii Negre.
In Romania, Grupul opereaza rafinaria Petromidia Navodari (indice complexitate Nelson – 10.5), cu o capacitate de procesare de peste 5 milioane de tone/an, Vega Ploiesti – cea mai veche unitate de profil in functiune (1905) si singurul producator intern de bitum rutier si bitum modificat cu polimeri, divizia de petrochimie – cu o capacitate de productie de 220.000 de tone de polimeri/an si singura entitate de profil din Romania in functiune, dar si o retea de distributie a carburantilor formata din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de statii distributie GPL auto, 9.000 de puncte de distributie butelii si 3 statii de imbuteliere GPL la Constanta, Arad si Bacau si 7 depozite. 
 
Departmentul de Comunicare si Relatii Publice
KMG International  
Contact: Costinela Dragan  
021 307 74 17