“Grupul recunoaste importanta care trebuie acordata protejarii mediului si ecosistemului din zona Marii Negre, Lacului Siutghiol si biosferei Delta Dunarii, unde de altfel avem concentrate o mare parte din operatiuni. Acest proiect inovator aduce valoare adagata nu doar  regiunii, ci poate constitui un exemplu de mobilizare la nivel national, pentru ocrotirea biodiversitatii” – declara Azamat Zhangulov, Vicepresedinte Senior KMG International. 
 
Proiectul demarat in octombrie 2014 si realizat cu implicarea a 73 de voluntari a presupus dezvoltarea unui sistem dinamic si operativ de raspuns prin organizarea unei infrastructuri web capabile sa preia alerte „112 animale in pericol”. Pasarile si animalele salbatice sunt preluate de personalul specializat si voluntarii Asociatiei Scutul Cinegetic si transportate pentru ingrijire medicala in cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii. Peste 50 de exempalre de specii protejate au fost salvate in ultimele 3 luni.
 
De asemenea, 2 cladiri ale complexului muzeal in care functioneaza centrul operational, laboratorul de interventie animale ranite, carantina-azil, au fost dotate cu sisteme de autonomie energetica (panouri solare) pentru incalzire.
 
“Prin instruirea unui numar de 50 de voluntari in acordarea primului ajutor de baza si calificat animalelor victime (ranite, degerate, esuate sau captive), s-a obtinut o structura permanent functionala care va duce la crearea in scoli si universitati a unui curent pro ajutorarea animalelor salbatice aflate in dificultate. Construirea site-ului pentru apeluri 112 si constituirea unui corp de voluntari va asigura permanentizarea activitatilor de instruire si in anii urmatori si, implicit, continuarea proiectului prin campanii, asistenta, atragerea de noi voluntari” – declara Dr. Veronica Antone, presedinte al Asociatiei Scutul Cinegetic.
 
Grupul sustine dezvoltarea comunitatilor locale prin platforma de responsabilitate sociala Energia vine din suflet, ce cuprinde proiecte implementate la nivel national in domeniile protectia mediului, sanatate, cultura; in ultimii 7 anii valoarea investitiilor depasind 7 milioane USD. Rompetrol Rafinare, companie membra a KMG International, este aliniata la strategia de sustenabilitate a Grupului si sustine ample proiecte de CSR – parteneriatul cu SMURD incheiat din 2010 de donatie carburant JetA1 pentru operarea elicopterelor aero-medicale, dotarea cu panouri solare a scolii Grigore Moisil din Navodari, infiintarea primului centru de reabilitare respiratorie in cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Constanta,  etc.