În 2018, Lidl continuă să se implice activ în soluționarea problemelor din comunitățile în care este prezent, prin programul „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”, găzduit de platforma Lidl Community Grants. Printr-o investiție de 650.000 de euro, Lidl sprijină 20 de organizații non-guvernamentale în derularea unor proiecte  cu impact pe termen lung, în domeniul educației și mediului. 

Platforma Lidl Community Grants a fost dezvoltată anul trecut când Lidl a organizat primul concurs de proiecte adresat ONG-urilor și în urma căruia au fost susținute 18 proiecte. Alături de campaniile de donații de la casele de marcat și de cele de strângere de fonduri asociate ofertelor de produse din perioada începutului de an școlar și a Crăciunului, platforma este una dintre modalitățile în care Lidl se implică în societate, pentru un viitor mai bun.

Anul acesta, platforma a găzduit cea de-a doua ediție a programului „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”, prin care Lidl sprijină 20 de organizații non-guvernamentale a căror activitate urmează cele două domenii strategice de responsabilitate socială selectate de companie. Printre proiectele selectate în acest an se numără inițiative de dezvoltare a abilităților elevilor și studenților (soft skills, gândire critică, public speaking), combaterea risipei alimentare, colectarea selectivă, reciclare și ecologie urbană, precum și demersuri educaționale privind protejarea mediului înconjurător.

Organizațiile susținute prin programul „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun” sunt: Asociația Cartier Aviației, Teach for Romania, Federația Coaliția Natura 2000 România, Asociația Parcul Natural Văcărești,  Fundația de Ecologie  "Oasis", Asociația Română de Dezbateri și Oratorie, Federația VOLUM, Asociația Solar Decatlon București, JCI Cluj, Școala de Valori, Organizația Națională Cercetașii României, Fundația Leaders, Asociația Montana Carpați, Societatea Ornitologică Română, Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor, Fundația Noi Orizonturi, Asociația EcoStuff, GAL Berceni, Asociația MiniMASS, Asociatia S.T.U.P. (Social Trading Urban Place).
 

“Atunci când alegem proiectele în care ne implicăm suntem atenți, în primul rând, la domeniile în care putem avea un impact real, pe termen lung. Câteva exemple în acest sens sunt demersurile noastre de a sprijini proiecte care își propun să combată risipa alimentară sau să susțină educația prin dezvoltarea unor competențe complementare celor dobândite în sistem formal, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, proiecte derulate în parteneriat cu Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor, Fundația Leaders, Ecostuff sau Fundația Noi Orizonturi”,
a spus Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR Lidl România.

De la începutul acestui an, Lidl România este membru United Nations Global Compact. Astfel, cei cinci piloni ai strategiei de CSR a companiei (Mediu, Sortiment de produse, Societate, Angajați și Parteneri) sunt urmăriți în respectarea principiilor UN Global Compact și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDGs) ale Națiunilor Unite.  Lidl Community Grants este un proiect subsumat pilonului Societate, iar prin implicarea multiplilor stakeholderi de la nivelul societății civile pentru a soluționa probleme ale comunităților, platforma este una dintre inițiativele prin care Lidl România răspunde Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDGs) ale Națiunilor Unite.

***
Despre Lidl
Lidl este un smart discounter cu aproximativ 225.000 de angajați, dintre care 5.000 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 220 de magazine și 4 centre logistice. Misiunea Lidl în România este aceea de a le oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente.

Lidl este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a își îndeplini promisiunea cu privire la calitate și în același timp de a asigura viitorul pentru Lidl și pentru societate. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, în cadrul celor 5 piloni centrali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.