La finalul lunii septembrie, Happy Cinema București a pregătit o supriză iubitorilor de artă și de film documentar. În perioada 28 - 30 septembrie spectatorii din București vor avea ocazia să revadă, pentru ultima dată pe marele ecran, șase dintre cele mai apreciate documentare, într-un adevărat maraton cultural. Pentru cei care nu au reușit să se bucure de ele, acesta este un prilej de neratat.
 
Mai jos este disponibil programul:
Vineri, 28 septembrie:
Caravaggio: The Soul and the Blood este o călătorie emoționantă de-a lungul vieții unuia dintre cei mai misterioși și controversați pictori. Un artist revoluționar, Michelangelo Merisi da Caravaggio a fost privit cu ochi aspri de către contemporanii săi, călătorind dintr-un loc în altul în Milan, Florența, Napole și Malta. 
 
Vineri, 28 septembrie:
Cabinetele de curiozități erau colecții de obiecte diverse ale unor colecționari din Antichitate. Acestea cuprindeau obiecte de artă, mecanisme ingenioase, relicve, costume care proveneau din toată lumea. Ele erau și un simbol al puterii și influenței deținătorilor, primii dintre aceștia fiind regi și împărați. 
 
Sâmbătă, 29 septembrie:
Florența și Galeria Uffizi 3D, o incursiune în inima Renașterii, este mult mai mult decât un documentar clasic de artă. O călătorie multidimensională, multi-senzorială în Renașterea italiană   de-a lungul celor mai frumoase și reprezentative lucrări de artă ale perioadei.
 
Sâmbătă, 29 septembrie:
Hitler versus Picasso and the Others este un documentar istoric despre campania regimul nazist împotriva „Artei degenerate”. Picturi celebre semnate de Johannes Vermeer, Sandro Botticelli, Pablo Picasso, Henri Matisse, Pierre-Auguste Renoir, Marc Chagall, Claude Monet și mulți alții au fost furate și ascunse, iar proprietarii lor au fost obligați să le doneze Fuhrerului în schimbul libertății.
 
Duminică, 30 septembrie:
O călătorie extraordinară în care veți descoperi cea mai impresionantă colecție de opere de artă construită în peste două mii de ani de istorie. Muzeele Vaticanului 3D aduce pentru prima dată în HD un film 3D produs în interiorul Muzeelor Vaticanului și în Capela Sixtină, pentru a arata capodoperele din aceste colecții așa cum nu au mai fost vazute vreodată.

Duminică, 30 septembrie:
Botticelli a ilustrat Infernul din Divina Comedie a lui Dante într-un total de 102 desene. Botticelli Inferno este fascinant datorită felului în care investighează secretele din spatele desenelor lui Botticelli, care arată o față întunecată a artistului renascentist, cunoscut pentru picturile idilice, cum ar fi Nașterea lui Venus și La Primavera. În anul 2016, filmul Infernul, inspirat din a treia parte a trilogiei scrise de Dan Brown a fost lansat internațional. Povestea abordează unul dintre misterele ascunse în desenele lui Botticelli inspirate de Divina Comedie a lui Dante.
 
Happy Cinema București se află în Liberty Center (Șos. Progresului nr. 151 - 171, Sector 5). Documentarele au un tarif unic de 26 lei/bilet.