• MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au lansat a 11-a editie a programului MOL de promovare a tinerelor talente
• In aceasta editie vor fi acordate sponsorizari totale in valoare de 350.000 lei
• In cele zece editii anterioare ale programului s-au acordat 1.090 sponsorizari in valoare de peste 2.500.000 lei pentru 1.664 de tineri sportivi si artisti
 
 MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au lansat cea de-a 11-a editie a Programului MOL de promovare a talentelor. Programul, derulat pe plan national pe baza de concurs de proiecte, pune la dispozitia tinerilor talentati si cu rezultate bune la sport si la arte, un fond de 350.000 de lei acordat de MOL Romania.
 
Expozitia comuna a tinerilor artisti plastici din Iasi, Bucuresti, Targu Mures, Corbeni (Arges) si Bacau, sponsorizati in anii anteriori, a marcat evenimentul lansarii editiei a 11-a, 2016, a Programului MOL de promovare a talentelor.
 
Tinerii talentati care au nevoie de sponsorizare se pot inscrie in program atat individual cat si in cadrul unor echipe sportive sau ansambluri artistice. In cadrul celor zece editii anterioare ale programului, MOL Romania a acordat 1.090 de sponsorizari in valoare de peste 2.500.000 de lei unui numar de 1.664 de sportivi si tineri artisti din toata tara, unii dintre ei obtinand finantare de mai multe ori.
 
Dintre beneficiarii editiei a 10-a, 2015, a programului au obtinut rezultate deosebite scrimera Amalia Tataran, atleta Andrea Miklós, inotatorul Robert Glinta, violonista Malina Ciobanu, artistii plastici Ada Ciontu si David Alexandru, alpinista Dor Geta Popescu.
 
”Constatam ca majoritatea solicitarilor de finantare depuse au un suport si o motivare foarte bine fundamentate, si cuprind o scala larga de buget, de la cea maxima de 10.000 de lei pana la cea mai mica de pana acum de 170 de lei, conform nevoilor. Tinerii includ in planurile lor de pregatire aceasta posibilitate de finantare stabila de zece ani”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.
 
La expozitia comuna care a marcat evenimentul de lansare au participat tinerii artisti plastici David Alexandru (Iasi), Sorina Calinescu si Stefania Calinescu (Corbeni, Arges), Ada Ciontu (Bucuresti), Csibi Melinda si Szitai Eszter (Targu Mures), Stefana Georgiana Melinte si Cristian George Melinte (Roscani, Iasi), Vanessa Onea (Bacau).
 
Zece beneficiari ai editiei precedente au fost acreditati pe o perioada de un an drept ambasadori ai Programului MOL de promovare a talentelor. „Corpul diplomatic” al talentului este coordonat de patinatorul de viteza Imre Emil, singurul medaliat cu aur al Romaniei la Festivalul Olimpic de iarna al Tineretului European.
 
Ambasadorii programului sunt:
David Alexandru - desen, pictura;
Benedicta Cadar - interpreta nai;
Andrei Gafita - atlet, mars;
Madalina Ivancia - violonista;
Andreea Lupu - scrima, spada;
Stefan Orheanu- dans irlandez;
Szitai Eszter - pictura, email;
Amalia Tataran - scrima, sabie;
Andreea Verdes - gimnastica ritmica.
 
Programul dispune de un fond total de 350.000 lei, sumele fiind alocate tinerilor sportivi sau artisti cu varste intre 8 si 18 ani respectiv pentru categoria 18+, care au nevoie de sustinere in scopul participarii la concursuri sau achizitiei de echipamente si materiale.
 
***
Despre program:
 
In cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate sa obtina finantare in valoare maxima de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportiva sau artistica sau pentru a achizitiona echipamente si materiale. Din finantarea totala a editiei a 11-a, 160.000 lei sunt destinati sportului, 120.000 lei domeniului artelor si 70.000 lei pentru categoria de varsta de peste 18 ani, in cadrul careia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizari in ultimii ani si au depasit varsta majoratului.
 
Solicitarile pot fi depuse pana la data de 18 iunie 2016, iar detaliile programului pot fi gasite pe www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro.
 
Solicitarile vor fi evaluate de doua jurii de specialitate. Presedintele juriului la sectiunea sport este Violeta BECLEA-SZÉKELY, campioana europeana la atletism si doctor in sport, iar la sectiunea arta violonistul Albert MÁRKOS, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.
 
 
Despre Grupul MOL
 
Grupul MOL este o companie multinationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 30 de tari si aproximativ 26.000 de angajati in intreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experienta in explorarea si productia de hidrocarburi, cu operatiuni de productie in 8 tari si activitati de explorare in 13 tari. Grupul controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare, in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 2.000 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est, in 12 tari, din care peste 200 in Romania.
 
Despre Fundatia pentru Comunitate
 
Fundatia Pentru Comunitate este o organizatie non profit infiintata la Cluj in 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie. Sprijina de asemenea copii si tineri in suferinta, precum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea, de reabilitarea lor.