Este revista prin care companiile din Romania invata sa raporteze pe toate aspectele de CSR, iar stakeholderii invata sa analizeze rapoartele de CSR, avand in vedere ca raportarea de CSR va deveni obligatorie incepand cu anul 2017, conform Directivei Comisiei Europene (2014/95/EU). The CSR Report va fi singura publicatie romaneasca care va aborda in exclusivitate raportarea de CSR, atat la nivel national cat si international. 
 
Cititorii revistei The CSR Report sunt oameni cu functii de decizie din companii de top, manageri interesati de sustenabilitate sau antreprenori, respectiv CEO orientati spre dezvoltare durabila. In acelasi timp, ne adresam si mediului politic, cel public sau academic, precum si celui diplomatic.
 
Revista apare in prima faza online si este disponibila la adresa www.csrreport.ro. Pe termen mediu, publisherul urmareste lansarea revistei si in print, pentru o mai buna integrare online-offline. Vor exista si evenimente si proiecte speciale ale The CSR Report, astfel incat comunitatea de business sa fie cat mai pregatita pentru raportarea de CSR, dar si pentru ceea ce presupune sustenabilitatea pe termen lung.
 
Conducerea revistei va fi asigurata de Alexandru Ardelean, unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti de business din Romania, cu o experienta de peste 12 ani in presa romaneasca. Pana sa se alature echipei The CSR Report, a ocupat pentru multi ani pozitia de senior editor la Biz. 
 
„Pentru mine, trecerea de la Biz la The CSR Report a venit natural, fiind vorba tot de mediul de afaceri romanesc, insa cu un alt focus. Am acceptat cu placere conducerea unei reviste dedicate raportarii de CSR, pentru ca se ocupa cu toate aspectele unei afaceri si reprezinta temelia dezvoltarii durabile pe termen lung. Oferim cele mai noi articole despre raportarea de CSR si cunostinte specializate de la colaboratori experti: analize de rapoarte, editoriale, studii comparative. Va fi o provocare sa convingem managerii companiilor din Romania, dar si mediul public, de necesitatea schimbarii strategiilor de management, astfel incat sa ajunga sa raporteze, insa este singura cale prin care putem dezvolta mediul local de afaceri, si, evident, Romania”, declara Alexandru Ardelean, redactor-sef, The CSR Report.
 
Odata cu preluarea pozitiei de redactor-sef al The CSR Report, Alexandru va conduce si diviza de publishing a The CSR Agency, din pozitia de Managing Director. 
 
Divizia de publishing a fost infiintata de Dragos Tuta, fondatorul The CSR Agency, cu scopul de a educa piata din Romania si a de a oferi un suport media tuturor actiunilor de CSR si mai ales celor legate de raportare. 
 
„Un mediu economic responsabil aduce concurenta si plus valoare pe termen lung in Romania. Cand organizatiile private respecta regulile si tintesc dincolo de profitul pe termen scurt, atunci angajatii lor vor fi fericiti, comunitatile care le gazduiesc simt plus valoarea adusa si nu resimt neplacerile prezentei lor, furnizorii se simt parteneri, iar clientii apreciaza beneficiile produselor si serviciilor fara sa aleaga doar pretul redus. Raportarea de CSR este instrumentul care ajuta cel mai mult un Director General in acest efort de planificare a profitului financiar pe termen lung asociat cu plus valoarea adusa constant stakeholderilor. Prin urmare, am hotarat sa investesc in dezvoltarea Revistei The CSR Report pentru a putea incuraja managerii care aleg acest drum, dar si pentru a-i invata pe liderii de opinie sa analizeze nivelul de responsabilitate al unei organizatii inainte sa intre intr-un parteneriat cu aceasta”, declara Dragos Tuta, fondatorul The CSR Agency.
 
In Romania sunt peste 750 de companii, cu peste 500 de angajati, care vor fi obligate sa raporteze pe CSR din 2017. 
 
***
Despre The CSR Agency
Infiintata in 2011, The CSR Agency este prima firma de consultanta in management specializata in CSR si Sustenabilitate din Romania. 
Agentia ofera servicii de consultanta strategica, training si raportare de CSR. De asemenea, echipa de consultanti certificati coordoneaza proiecte de imbunatatire a performantelor non-financiare ale companiilor care conduc la scaderi semnificative in privinta costurilor si a riscurilor de business. In urma parteneriatului cu UN Global Compact agentia coordoneaza reteaua din Romania a programului. Vezi www.thecsragency.ro.

Contacte de presa:
The CSR Report: 
Alexandru Ardelean, Editor in Chief, Managing Director, Divizia Publishing 
E: alex.ardelean@csrreport.ro
The CSR Agency:
Dragos Tuta, Founder and Managing Director
E: dragos.tuta@thecsragency.ro