ROCKWOOL, lider mondial în soluții de izolare din vată minerală bazaltică, va participa ca partener la acțiunea „Marea Plantare” organizată de Asociația Pădurea Copiilor în localitatea Ariceștii Rahtivani, județul Prahova. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 31 martie, și are ca obiectiv completarea pădurii cu peste 10.000 de puieți cu ajutorul a peste 650 de voluntari.
 
Implicarea în acest proiect se înscrie în politica de responsabilitate socială a Grupului ROCKWOOL, în contextul în care compania derulează în prezent o investiție de 50 de milioane de euro în Ariceștii Rahtivani. ROCKWOOL a început demersurile pentru a construi în această localitate o fabrică de vată minerală bazaltică ce va genera 150 de locuri de muncă direct și alte 300 în mod indirect.
 
„ROCKWOOL este o companie responsabilă în tot ceea ce face – folosim materie primă regenerabilă și o tehnologie cu impact redus asupra mediului, dar și produse care ajută la reducerea gazelor cu efect asupra climei și cresc siguranța la incendiu. De asemenea, suntem responsabili și față de comunitatea în mijlocul căreia mergem. Știm că pădurile sunt un bun național și că ele sunt importante pentru locuitorii din Ariceștii Rahtivani. Pădurile înseamnă aer curat, protejarea împotriva alunecărilor de teren și un peisaj mai frumos. Avem datoria să le lăsăm copiilor noștri un mediu mai curat. De aceea am decis să ne alăturăm evenimentului organizat de Asociația Pădurea Copiilor. Dincolo de sponsorizarea oferită, ne-a impresionat entuziasmul cu care colegii noștri s-au oferit voluntari pentru această acțiune, mulți dintre ei alături de copiii lor, tocmai pentru că pădurile fac parte din moștenirea pe care trebuie să le-o lăsăm”, spune Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.
 
În cadrul parteneriatului cu Asociația Pădurea Copiilor, ROCKWOOL sponsorizează participarea a 50 de voluntari înscriși la „Marea Plantare” și, suplimentar, contribuie cu alți 20 de voluntari din rândul angajaților companiei.
 
„Se spune că primii 7 ani din viață sunt vitali pentru orice copil, la fel e și cu pădurea! Pădurea are nevoie de cel puțin 7 ani de îngrijiri și completări pentru a intra pe drumul cel bun ce se finalizează cu o pădure.Vrem ca în următorii 10 ani să avem păduri în 100 de comune din zona fostului Codru al Vlăsiei! Ne bucurăm când companii responsabile se implică pe termen lung în proiect și în comunitățile în care își desfășoară activitatea”, adaugă Teodora-Alexandra Pălărie, Președinte Asociația Pădurea Copiilor.
 
Pădurea Copiilor a adus la viață  62,2 hectare de pădure, în beneficiul a 8 comunități formate din nu mai puțin de 30.000 de persoane. Obiectivul asociației pe termen lung este de a ajunge cu proiectul de împăduriri la peste 100 de comunități din Regiunea Sud-Muntenia până în anul 2030, adică 18% din totalul Regiunii.
 
***
Despre Grupul ROCKWOOL:
Grupul ROCKWOOL și-a asumat angajamentul de a îmbunătăți viețile tuturor celor care încearcă soluțiile noastre. Expertiza noastră este perfect adaptată pentru a aborda multe dintre cele mai mari provocări din ziua de azi în ceea ce privește sustenabilitatea și dezvoltarea durabilă, de la consumul de energie și poluarea fonică la siguranța la incendii, deficitul de apă sau inundațiile. Gama noastră de produse reflectă difersitatea nevoilor la nivel global, susținându-ne în același timp partenerii în reducerea propriei amprente de carbon.
Vata minerală bazaltică este un material versatil și stă la baza tuturor activităților noastre. Cu aproximativ 10.500 de colegi pasionați în 38 de țări, suntem liderul mondial în livrarea de soluții pe bază de vată minerală bazaltică, de la izolarea clădirilor la tavane acustice, soluții ecologice pentru industria horticolă, fibre speciale folosite în scop industrial și până la izolații eficiente pentru instalații industriale și industria navală.