“Suntem alaturi de salvatori, fie ei oameni sau institutii si ne implicam de mai multi ani in dezvoltarea sectorului de sanatate din Romania, prin acest parteneriat si altele asemanatoare. Ca exemple – anul acesta am finalizat modernizarea si dotarea cu aparatura a dispeceratului integrat ISU-Ambulanta Neamt, in 2013 am contribuit la infiintarea primului centrul regional de pregatire in primul ajutor calificat si descarcerare din zona Dobrogea, iar angajamentul nostru pe termen lung fata de societate si comunitati continua si in anii urmatori”, declara Azamat Zhangulov, Vicepresedinte Senior al KMG International. 

"Implicarea responsabila a Rompetrol Rafinare in sprijinirea activitatii desfasurate cu elicopterele SMURD inseamna, in fiecare an, o colaborare de impact, care conduce in mod cert la salvarea unui numar mai mare de vieti omenesti. Activitatea aero-medicala a SMURD este una destinata asigurarii interventiilor de urgenta, de inalta competenta, pentru toti pacientii aflati in stare critica. Aceasta activitate nu ar fi fost posibila fara colaborarea directa cu Inspectoratul General de Aviatie si va fi mult mai consistenta prin sprijinul acordat de Rompetrol”, a declarat Raed Arafat, Presedintele Consiliului director, Fundatia pentru SMURD.

Incepand cu anul 2008, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) a efectuat interventii aeriene de urgenta la nivel national, contribuind astfel la transportarea si salvarea unui numar de peste 6.000 de persoane ranite. In 2014, in cadrul punctelor de operare aeromedicala beneficiare ale sponsorizarii acordate de Rompetrol Rafinare, au fost efectuate 254 interventii, insumand 373 ore de zbor. 
 
Inspectoratul General de Aviatie are o contributie importanta in cadrul actiunilor SMURD prin operarea elicopterelor, cat si prin asigurarea accesului rapid in cadrul interventiilor prin utilizarea tuturor structurilor sale teritoriale.
Carburantul JetA1 este folosit pentru operarea elicopterelor si avioanelor, si este produs de Rafinaria Petromidia incepand cu anul 1984, fiind certificat conform standardelor din domeniu. 

***
Grupul KMG International
se implica activ in proiecte de responsabilitate sociala prin platforma sa "Energia vine din suflet", care cuprinde programul national "Impreuna pentru fiecare" si alte proiecte din domeniile protectia mediului, sanatate si cultura. In ultimii 6 ani au fost implementate in toate judetele tarii 101 de proiecte de interventie comunitara, cu o investitie de peste 1,5 milioane USD, pentru beneficiul direct al 300.000 de persoane. De asemenea, Grupul se implica in activitati caritabile sau de sponsorizari, avand colaborari cu Gala Societatii Civile, ca partener al prestigiosului Festival si Concurs International George Enescu etc., anual Grupul investind peste 1,5 milioane USD in proiecte de CSR.