Expertul va fi prezent pe 14 mai la Conferinta Leaders for Sustainable Business, un eveniment dedicat managerilor si specialistilor care sunt interesati sa inteleaga legatura dintre abordarea de sustenabilitate si strategia, profitul si oportunitatile de dezvoltare ale unei companii.
 
Practicile de sustenabilitate si de responsabilitate sociala castiga tot mai mult teren si in context romanesc. Companiile integreaza in strategia de afaceri aspecte ce tin de performanta lor non-financiara, de la masuri de diminuare a impactului negativ asupra mediului, pana la programe de sustinere a comunitatilor locale sau programe privind sanatatea si starea de bine a angajatilor. Dar e loc de mai mult si de mai bine si de aceea e nevoie de discutii oneste despre ce pot si ce trebuie sa faca firmele. 
 
„Problema cu forma actuala de capitalism e ca elita continua sa aiba mai multe de castigat din mentinerea sistemului, ca acesta e considerat prea complex pentru a se transforma, iar unii cred ca e mai bine sa ramanem cu raul pe care il cunoastem decat sa riscam un colaps economic asemanator cu ce am vazut in tari precum Grecia”, spune Jo Confino intr-un editorial recent din The Guardian. „Iata de ce traim o perioada in care e important sa existe lideri care sa ne propuna o alternativa pozitiva. Unde si cine sunt insa acestia?”
 
Conferinta Leaders for Sustainable Business le ofera antreprenorilor si managerilor de departamente din companiile romanesti, preocupati sa inteleaga cum si de ce sustenabilitatea e o conditie a profitului pe termen lung, oportunitatea de a participa la un dialog pe aceasta tema intre un expert international si cei mai activi lideri de business din Romania.
 
Jo Confino este un apreciat lider de opinie si militant pentru transformarea sustenabila a sectorului de afaceri, este director editorial al The Guardian UK , precum si presedinte si director editorial al The Guardian | Sustainable Business. Jurnalist cu o experienta de peste 30 de ani, a lucrat pentru numeroase titluri de presa nationale si locale, fiind in trecut corespondent Wall Street pentru Daily Telegraph si editor de stiri pentru teme financiare si de business pentru The Guardian.
 
In a doua parte a zilei, Jo Confino va modera un dialog cu Dieter Schultz - CEO Danone Diary Europa de Sud-Est, Igor Tikhonov - CEO Ursus Breweries, Steven van Groningen - CEO Raiffeisen Bank, Mariana Gheorghe - CEO OMV Petrom si Jean-Francois Fallacher - CEO Orange Romania. Managerii vor dezbate despre costuri si beneficii asociate masurilor de sustenabilitate si responsabilitate, precum si despre cum se reflecta sustenabilitatea in principalele operatiuni si functiuni de business, de la Resurse Umane si Marketing si pana la Achizitii sau Cercetare si Dezvoltare.
 
Evenimentul are loc pe 14 mai 2015 la Howard Johnson Grand Plaza Bucuresti si este organizat de Asociatia pentru Relatii Comunitare si Dincolo de profit in parteneriat cu AmCham Romania, Camera de Comert Olanda-Romania, Ambasada Olandei la Bucuresti, Camera de Comert Irlanda-Romania, Camera de Comert Britanico-Romana si Institutul Aspen Romania.
 
Mai multe detalii despre eveniment pot fi gasite pe site-ul www.sustainablebiz.ro sau la 0726 177 116, georgiana@arcromania.ro, persoana de contact: Georgiana Ilie, Director de Comunicare.