Kaufland susține tânăra generație să facă primii pași în carieră și a discutat cu studenții din cadrul FABIZ (Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine) despre oportunitățile profesionale, despre performanță și inovație la job, în cadrul unui eveniment care a avut loc pe 30 mai. Studenții au avut ocazia să-i întâlnească și să vorbească cu Marco Hößl, CEO Kaufland România și Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director în cadrul Kaufland România. 

Participanții au aflat detalii despre oportunitatea unui început de carieră promițător la Kaufland, unul dintre cei mai mari angajatori privați din România și singura companie din industria națională de retail care a obținut pentru al doilea an consecutiv titlul de Angajator de Top, printr-o certificare internațională acordată de organizația independentă Top Employers Institute din Olanda.
 

"În general, studenții se confruntă cu două mari probleme: dacă se angajează full-time, participarea la cursuri poate fi dificilă, iar dacă nu găsesc un loc de muncă, riscă să nu acumuleze suficientă experiență până la finalizarea studiilor. De aceea, este important să venim în întâmpinarea lor cu programe de formare și ghidare în carieră, care să le permită să-şi evalueze interesele și potenţialul, să-și planifice traseul profesional şi, în același timp, să-și continue studiile",
spune Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director în cadrul Kaufland România.

În plus, compania inaugurează un spațiu social creativ, în cadrul facultății, unde studenții se pot relaxa înainte și după orele de curs.

"Modul de învăţare tradiţional s-a schimbat, iar studenţii, la fel ca angajaţii din generaţia Millennials, îşi doresc spaţii special amenajate, flexibilitate şi un mediu de învăţare plăcut. De aici și ideea de a crea un spațiu de relaxare chiar în cadrul facultății"
, declară Estera Anghelescu.

Compania susține excelența în educație prin intermediul mai multor programe destinate studenților și absolvenților de studii superioare. 

Burse private de studiu pentru studenții buni
Pentru al doilea an consecutiv, Kaufland oferă 4 burse de studiu, în valoare de 26.000 Euro (650 Euro/lună, timp de 10 luni), celor mai buni studenți români care își doresc aprofundarea studiului academic la universități de prestigiu din spațiul germanofon (Germania, Austria și Elveția). Aceşti tineri vor primi, pe parcursul anului universitar 2017-2018, o bursă care le va permite să se dedice studiului astfel încât să continue să obțină performanță academică.
 
Programe pentru studenți și absolvenți în cadrul Kaufland
Alte două programe destinate studenților în căutarea jobului potrivit și celor dornici să aplice cunoștințele dobândite în facultate sunt programele de internship oferite de către companie și Kaufland Management Program, ambele fiind remunerate.

Internshipul se va desfășura pe perioada verii în cadrul departamentelor din sediul central, cele două platforme logistice și în cele 115 magazine Kaufland la nivel național. În cadrul programului, tinerii vor cunoaște mai bine compania, vor înțelege interdependența departamentelor și vor participa la diverse activități educative non-formale. Ulterior, internii vor avea ocazia să pună în practică cunoștințele dobândite în facultate și să își exerseze abilitățile în departamentul ales pentru desfășurarea programului, fiind implicați în diverse sarcini (learning by doing).

Totodată, Kaufland Management Program oferă celor selecționați o experiență rotațională pe parcursul a 12 luni și oportunitatea de a dezvolta o carieră de succes în cadrul departamentului Vânzări.

Programele sunt destinate tinerilor cu studii universitare în curs de finalizare (licență sau masterat), care vorbesc fluent o limbă străină (limba germană reprezintă un avantaj), care au permis de conducere (categoria B) și dorință de învățare.

***
Despre Kaufland România
Kaufland România este singura companie din industria națională de retail care obține pentru al doilea an consecutiv titlul de Angajator de Top în România, printr-o certificare internațională acordată de organizația independentă Top Employers Institute din Olanda. Recunoașterea a fost acordată pentru strategia locală remarcabilă practicată de companie în recrutarea, motivarea și retenția angajaților săi, Kaufland România devenind astfel un model și pentru celelalte companii din industrie. Top Employer Institute din Olanda este o organizație independentă care întreprinde anual un amplu proces menit să auditeze și să certifice companii de top din întreaga lume care demonstrează că asigură condiții optime angajaților săi în vederea desfășurării activității și atingerii obiectivelor de performanță. 

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 țări și o rețea de 115 magazine în România.