Aceasta reusita este importanta atat pentru institutia medicala, cat si pentru pacientii sai, deoarece cu ajutorul computerului tomograf se pot diagnostica anual pana la 3.000 de copii in cadrul Spitalului din Bucuresti. Echipamentul este unul din putinele echipamente profesionale folosite in cadrul unui spital de stat si cu ajutorul acestuia vor putea fi diagnosticati pana la 8-10 pacienti pe zi.

“Alaturi de angajatii nostri, de consumatori, persoane publice si parteneri am reusit sa strangem suma necesara pentru achizitia acestui echipament profesional. Este meritul tuturor celor care au avut increderea ca vom duce la bun sfarsit acest proiect atat de necesar pentru mii de copii", declara Daniel Boaje, Director General McDonald’s Romania.

“Fundatia Ronald McDonald a fost mereu alaturi de spitalului Grigore Alexandrescu, contribuind la dezvoltarea sectorului de imagistica speciala a institutiei noastre. Ne bucuram ca aceasta campanie si-a atins obiectivul. Am reusit sa achizitionam computerul tomograf care va juca un rol esential in diagnosticarea pacientilor nostri,” adauga Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, directorul Spitalului pentru Copii “Grigore Alexandrescu.

***
Despre Fundatia pentru Copii Ronald McDonald
Fundatia pentru Copii Ronald McDonald a fost infiintata in 1998 si este principalul donator pentru cele doua case Ronald McDonald din Timisoara si din Bucuresti care gazduiesc familiile copiilor spitalizati pe durata tratamentelor medicale indelungate. In total, peste 12.000 de parinti au fost primiti in aceste “Case departe de casa". McHappy Day este cel mai mare eveniment anual caritabil pe care McDonald’s il organizeaza in vederea strangerii de fonduri pentru Fundatia pentru Copii Ronald McDonald.

Incepand cu anul 2013, Fundatia este coordonata de un consiliu onorific, din care fac parte:
Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, directorul Spitalului pentru Copii “Grigore Alexandrescu"
Prof. Univ. Dr. Margit Serban, directorul sectiei de hemato-oncologie a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu" ,Dr. Alin Popescu, medic primar de medicina sportiva, Dna. Amalia Nastase, proprietar Eventures, Dl. Daniel Boaje, director general al McDonald’s Romania 
 
Pentru informatii suplimentare:
Ioana Aciocoitei, tel:0724510063, e-mail: ioanaa@thepractice.ro