Evenimentul Hour of Code este parte dintr-o serie de actiuni sub umbrela initiativei YouthSpark a Microsoft, un program global care urmareste crearea de oportunitati de dezvoltare pentru tineri, incurajarea si sustinerea lor in a fi competitivi si mai pregatiti pentru piata muncii. Astfel, odata cu Hour of Code, Microsoft anunta si lansarea platformei Microsoft Imagine, in contextul YouthSpark, cu scopul de a largi accesul la educatia tehnologica,  devenind un loc in care orice tanar pasionat de tehnologie poate gasi resurse, instrumente si suport pentru a dezvolta jocuri sau aplicatii, folosind software precum Kodu Game Lab, Windows App Studio, Project Spark sau TouchDevelop. 

Intr-un context economic local dificil, cu un somaj in randurile tinerilor de 24.30% (sursa: Eurostat, iunie 2014), dar si cu un deficit de specialisti in IT, la nivel european, initiativa Microsoft Imagine, concretizata astazi prin asocierea cu Hour of Code, are scopul de a incuraja si sustine tinerii romani sa fie nu numai utilizatori, dar si creatori de tehnologie; iar la nivel global, Microsoft, ca partener principal al Hour of Code, depune eforturi pentru a inspira 100 de milioane de tineri sa dobandeasca skill-urile necesare coding-ului. 
Dobandirea de abilitati si cunostinte valoroase si profesionalizarea responsabila pot raspunde problemei somajului, iar astazi, prin Hour of Code, Microsoft  faciliteaza accesul atat la expertiza oamenilor din companie si a partenerilor, cat si  la resurse si instrumente de creare de tehnologie, incurajand invatarea practica si inovatia.  

Kostas Loukas, GM Microsft Romania: „Tehnologia este acum peste tot, fara exceptii. Nu exista si nici nu va exista, in viitor, vreun job care sa nu foloseasca tehnologia. De aceea, prin initiativa noastra globala, YouthSpark, suntem dedicati scopului nostru de a incuraja si de a sustine tinerii din Romania sa invete si sa practice abilitatile tehnice care ii vor ajuta sa obtina joburile moderne pe care si le doresc. Hour of Code e primul pas pe care il facem azi, dar ii incurajam pe tineri sa viziteze si sa foloseasca resursele de pe Microsoft Imagine, noua noastra platforma dedicata tinerilor pasionati de tehnologie.″

Intr-o economie bazata pe cultura cunoasterii, educatia tehnologica capata o importanta majora pentru tineri. Invatand sa scrie cod si sa programeze si dobandind, astfel, abilitati tehnice, acestia vor fi capabili sa inteleaga mai bine si mai corect complexitatea lumii digitale in care traiesc, tranzitia catre statutul de cetateni globali va fi facilitata, iar competentele lor ii vor apropia de cariere interesante si actuale.

Bobby Voicu, Co-founder MavenHut: „Programarea te invata sa gandesti logic si critic, sa gasesti solutii, sa gandesti lateral. In consecinta, cred ca, in urmatorii ani, faptul ca un tanar va sti principiile de baza ale programarii, va fi un mare atu pentru orice loc de munca tinteste.″
Denisa Glaje, profesor de informatica la C.N. Grigore Moisil, Bucuresti: „Activitatea Hour of Code a fost foarte interesanta pentru elevii nostri pentru ca le-au fost prezentate oportunitatile pe care le au atunci cand folosesc sau creeaza tehnologie. In plus, prin joc, au inteles mai bine faptul ca algoritmii studiati la scoala stau la baza aplicatiilor complexe. Ma bucur ca i-am vazut curiosi cu privire la o cariera in IT, ca urmare a povestilor invitatilor si angajatilor Microsoft.″
 
Despre Hour of Code
Sustinuta de peste 100 de parteneri si organizata de Code.org in perioada evenimentului global Computer Science Education Week (8-14 decembrie), miscarea Hour of Code a ajuns la 20 de milioane de elevi, doar in decembrie 2013, cand jumatate dintre participanti au fost fete. Pana la finalul anului 2014, organizatorii isi propun sa  ajunga la un total de 100 de milioane de tineri, din toata lumea, cu tutoriale in peste 30 de limbi. O ora in cadrul Hour of Code este o activitate introductiva pentru invatarea notiunilor tehnice de baza pentru programare. Mai multe informatii, aici: http://hourofcode.com
 
Despre Microsoft YouthSpark
Anual, peste 10.000 de tineri beneficiaza de programele sustinute prin Microsoft YouthSpark in Romania – cum sunt DreamSpark, Microsoft Student Partners, Imagine Cup, Innovation Labs si Opening Opportunities – centrate pe practici de educatie non-formala, cu scopul de a crea competente practice in randurile beneficiarilor, in parteneriat si in completarea a ceea ce se intampla in sistemul educational. 
 
Despre Microsoft Romania
„Inspiratia noastra la Microsoft este sa fim liderul in tehnologie si partenerul de incredere pentru viitorul Romaniei.”
Anuntata in iulie 2013, noua strategie a companiei la nivel mondial va fi centrata pe crearea unei familii de device-uri si servicii pentru utilizatori individuali si pentru organizatii, de care vor beneficia oamenii de pe intreaga planeta – acasa, la serviciu sau in miscare, in activitatile pe care le pretuiesc cel mai mult. Directiile strategice de impact local ale Microsoft sunt Agenda Digitala pentru Romania, Competitivitatea Mediului de Afaceri si Crearea de Oportunitati pentru Tineri. Mai multe detalii despre Microsoft in Romania pot fi obtinute de pe aceasta pagina.
 
Pentru mai multe informatii: 
Maria Pepine, PR Specialist @Graffiti PR: maria.pepine@graffitipr.ro