Symantec devine un sustinator activ, prin furnizarea de solutii IT, al TechSoup Romania, o organizatie neguvernamentala a carei misiune este aceea de a contribui la dezvoltarea capacitatii sectorului non-profit din Romania prin facilitarea accesului la tehnologie. Astfel, incepand de astazi, Symantec doneaza ONG-urilor din Romania o serie de solutii software de securitate, care le protejeaza retelele IT si informatiile si care pot imbunatati si performantele infrastructurii IT detinute. In acest fel, ONG-urile isi pot gestiona mai bine activitatile si, totodata, pot avea mai multe resurse financiare disponibile pentru a-si urmari obiectivele.
 
“Sunt incantat sa anunt ca Symantec se alatura activitatii TechSoup de dezvoltare a unor comunitati sustenabile, care utilizeaza tehnologia pentru a elabora solutii inovatoare cu impact social, prin furnizarea accesului ONG-urilor din Romania la instrumente de ultima generatie pentru protejarea si gestionarea informatiilor, contribuind astfel la dezvoltarea activitatii acestora”, a declarat Vasile Aniculaesei, Country Manager pentru Romania si Bulgaria in cadrul MiTech Systems, reprezentant oficial pentru produsele si serviciiile Symantec.
 
Prin acest program dezvoltat de TechSoup Romania si Symantec, organizatiile sunt eligibile sa primeasca donatii sub forma de solutii IT daca activeaza in domeniul ingrijirii si protectiei sociale, protectiei copiilor si tinerilor, culturii, protectiei mediului, educatiei, sanatatii sau sportului. Prin intermediul www.techsoup.ro, Symantec ofera gama de solutii enterprise pentru mediul de afaceri.
 
Astfel, Symantec ofera organizatiilor neguvernamentale acces la Symantec Backup Exec 2014, Symantec Endpoint Protection, Symantec Endpoint Protection Small Business Edition 2013, Symantec Protection Suite Small Business Edition, Symantec System Recovery 2013 si Symantec Mail Security 7.5 pentru Microsoft Exchange. 
 
“Suntem bucurosi ca Symantec s-a alaturat altor donatori care sprijina societatea civila din Romania si contribuie in mod direct la misiunea acesteia de a pune bazele unor programe de schimbare sociala eficiente si eficace. Contributia organizatiilor neguvernamentale din Romania la generarea schimbarii sociale este de necontestat, iar sprijinul primit din partea donatorilor contribuie la cresterea capacitatii acestora de a-si indeplini obiectivele”, a adaugat Radu Motoc, Director Executiv al TechSoup Romania.
 
Fiecare organizatie poate primi pana la doua produse din gama enterprise si pana la 100 de licente pentru fiecare program de-a lungul anului fiscal curent al Symantec (29 martie 2014 – 3 aprilie 2015). Exceptie face solutia Backup Exec din cadrul gamei Enterprise, pentru care o organizatie poate solicita o singura licenta.
 
###
Despre TechSoup Romania
TechSoup Romania ofera sprijin si incurajeaza toate organzatiile neguvernamentale de pe plan local sa foloseasca tehnologia pentru a face din Romania un loc mai bun. Din 2009 pana in prezent, impreuna cu partenerii donatori, asociatia a ajutat peste 1.000 de organizatii non-profit din Romania sa economiseasca 2,2 milioane de dolari, oferindu-le posibilitatea de a accesa solutii tehnologice sub forma de donatii. Pentru a afla informatii suplimentare despre inregistrarea in comunitatea de ONG-uri a TechSoup Romania, accesati www.techsoup.ro.
 
Despre Symantec
Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) este expert in protectia informatiilor. Compania ajuta oameni, afaceri, guverne sa dezvaluie si potenteze oportunitatile oferite de tehnologie, pretutindeni pe mapamond. Fondata in aprilie 1982, compania Symantec este inclusa in topul companiilor Fortune 500 si ofera una dintre cele mai vaste retele de inteligenta a datelor si solutii performante de securitate, backup si disponibilitate a datelor stocate in vederea accesarii si partajarii acestora. Compania numara peste 21.500 de angajati in peste 50 de tari. 90% dintre companiile din Topul Fortune 500 fac parte din portofoliul de clienti Symantec. In anul fiscal 2013, Symantec a inregistrat venituri de 6,9 miliarde dolari. Pentru a afla mai multe despre companie, accesati: www.symantec.com, sau conectati-va la actualizarile Symantec urmarind link-ul: go.symantec.com/socialmedia.
 
Despre MiTech Systems
Mitech Systems Romania este membra a Midis Group. Midis Group are o experienta de 45 de ani in industrie, avand misiunea de a fi un partener de incredere care furnizeaza marci si solutii informatice de talie mondiala pe pietele emergente si care acorda o atentie deosebita satisfactiei clientilor. Grupul raspunde nevoilor companiilor pentru echipamente comerciale de birou, sisteme informatice si de telecomunicatii (IT&C) si solutii softare. Midis Group este prezent pe pietele din Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa si cuprinde peste 150 de companii cu mai mult de 4.500 de angajati.