Biroul Europa Creativă România organizează la București, în zilele de 26 și 27 noiembrie a.c, cea de-a doua ediție a Forumului resurselor pentru organizații culturale.
 
Evenimentul anual își propune să contribuie la creșterea capacității operatorilor culturali de a dezvolta idei de proiecte viabile și sustenabile, atât prin prezentarea unor finanțări care pot fi utilizate pentru o dezvoltare organizațională strategică, cât și prin exemple de bune practici prezentate direct de către organizațiile beneficiare de fonduri Europa Creativă – Cultura.
 
În prima zi a ediției de anul acesta, 26 noiembrie vor lua cuvântul reprezentanții programelor europene de finanțare nerambursabilă promovate sau gestionate de Unitatea de Management a Proiectului din Ministerul Culturii și Identității Naționale: Europa Creativă (subprogramele Cultura și MEDIA), Europa pentru Cetățeni (cetățenie europeană activă) și RO-CULTURA (antreprenoriat, patrimoniu și schimb cultural). Prezentările sunt menite să sprijine profesioniștii din sectoarele culturale și creative în procesul de identificare și atragere a celor mai potrivite resurse financiare pentru dezvoltarea proiectelor culturale sau interdisciplinare ale organizațiilor lor.
 
În cea de-a doua zi, 27 noiembrie, reprezentanții unor organizații culturale românești vor vorbi despre experiența lor în implementarea proiectelor Europa Creativă - Cultura, avantajele cooperării și ale parteneriatului cu dimensiune europeană, rezultatele obținute și lecțiile învățate. Participanții interesați să acceseze această finanțare în 2019 vor avea, astfel, ocazia să adreseze întrebări și să beneficieze de sfaturi practice privind derularea unui proiect de cooperare culturală Europa Creativă.
 
Proiectul de agendă este disponibil aici. Informații privind locul desfășurării evenimentului în București vor fi comunicate în curând.
 
Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate. Vă invităm să vă înregistrați aici, până cel târziu în data de 21 noiembrie a.c. Numai cei care s-au înscris în prealabil vor putea participa.
 
Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta telefonic la numărul 021.316.6061 sau în scris la adresa cultura@europa-creativa.eu, persoană de contact: Sorin Enuș. 
 
Informația este disponibilă și pe site. Despre prima ediție a Forumului, din 2017, puteți citi aici