Comisia Europeană desfășoară de mai mulți ani campania eSkills for Jobs, cu scopul creșterii gradului de „alfabetizare” digitală a persoanelor active din Europa.

În cadrul acestei campanii a fost lansată ediția 2016 a concursului de programare eSkills for Jobs  la care sunt invitați să participe și cetățenii români.

“Și în ediția din acest an, Campania eSkills for Jobs lansează Competiția europeană pentru talente digitale. Tinerii din România sunt invitați să facă dovada aptitudinilor digitale și să încerce reeditarea succeselor repurtate în competiția din 2010 de Cezar Ursan și Adrian Brudaru, premiați pentru proiectul Green Cell Phone Charger, și în 2014 de Cosmin Mălureanu, premiant la categoria Digital Entrepreneurship.” – spune Valentin Negoiță, președintele APDETIC, organizația care coordonează eSkills for Jobs în România.

Pot participa la acest concurs trei categorii:
1. Young Digital Talents
Se pot înscrie tinerii între 16-30 ani capabili să realizeze un joc video în limbajul de programare gratuit Scratch.
Câștigătorul locului 1 în EU va fi invitat timp de o săptămână la CiscoLive! Berlin, iar ocupantul locului 2 va primi o tabletă. Ambii vor fi invitați, de asemenea, la Conferința eSkills, în octombrie, la Bratislava, iar jocurile lor vor fi promovate.

Detalii despre participare și înscriere, aici.

2. Outstanding digital skills developer
Sunt invitați să participe profesorii care au absolvit cursul Developing Digital Skills in your Classroom of European Schoolnet Academy.
Participanții sunt rugați să realizeze un clip video de 3 minute prin care să demonstreze introducerea elementelor digitale în cursurile pe care le predau. Ocupanții primelor două locuri vor fi invitați la Conferința eSkills, în octombrie, la Bratislava (transport și cazare asigurate).

Detalii despre înscriere, aici.

3. Innovative App Developer
Sunt așteptați să participe dezvoltatorii de aplicații mobile cu vârste între 18 și 35 de ani.
Câștigătorul va primi dreptul de a participa la un curs de 12 săptămâni la The App Academy Amsterdam.
Condiții de participare, aici.

Termenul limită pentru înscrierea în competiția europeană eSkills for Jobs 2016 este 31 iulie a.c.

Alte resurse utile:
- pagina Facebook eSkills for Jobs România
- pagina principală Facebook  eSkills for Jobs

***
Despre APDETIC
: Asociaţia Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (APDETIC) este o organizaţie profesională non-profit, independentă, ce reuneşte cele mai importante companii producătoare şi distribuitoare de echipamente de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din România.

Media Image Factory este o agenţie de comunicare specializată în dezvoltarea și promovarea de proiecte social-culturale l www.imagefactory.ro