Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat, în data de 1 februarie, apelul pentru Platforme europene în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura. Termenul-limită până la care cei interesați pot depune propuneri de proiecte este 6 aprilie 2017, ora 12.00 (CET/CEST).
 
Toate documentele din dosarul de cerere de finanțare sunt disponibile și pot fi descărcate de pe pagina EACEA. Pentru a vedea informațiile pe care trebuie să le furnizați în eForm, vă rugăm să consultați acest model.
 
Componenta oferă sprijin financiar organizațiilor care promovează creatori la început de carieră, prin intermediul unei veritabile programări europene a activităților. Organizațiile creează o platformă pentru a-și aduce în prim-plan viziunea artistică comună, în conformitate cu obiectivele Subprogramului Cultura, și pentru a-și îmbunătăți abordările de dezvoltare a publicului.
 
Componenta este deschisă numai organizațiilor care au minimum 2 ani de existență juridică. Platformele eligibile trebuie să fie formate dintr-o entitate coordonatoare și minimum 10 organizații membre din cel puțin 10 țări eligibile diferite, dintre care cel puțin 5 trebuie să fie state membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European.  Se finanțează proiecte de 4 ani, cofinanțarea UE fiind de maximum 500.000 de euro/an (80% din bugetul total eligibil).
 
Informații suplimentare despre această finanțare sunt disponibile pe site.
 
Vă reamintim că Biroul Europa Creativă România vă stă la dispoziție cu informații și asistență tehnică gratuită în procesul de depunere a aplicațiilor.