In total, participa peste 100 de organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice. Dintre acestea, 57% sunt din Bucuresti, iar 43% din 23 de judete -  Alba, Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Dambovita, Galati, Gorj, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Neamt, Olt, Valcea, Prahova, Satu Mare, Sibiu si Timis. 64 dintre initiativele civice inscrise la Gala au generat schimbari pe termen mediu si lung la nivel national. 
 
Domeniul in care au activat cele mai multe ONG-uri a fost Educatie, Invatamant si Cercetare, acesta prezentand 23 de inscrieri. La sectiunea Sanatate au fost inregistrate 18 proiecte, urmata de sectiunea Incluziune sociala cu 11 proiecte. Cate 9 proiecte au fost inregistrate la sectiunile Arta si cultura si Comportament civic si participare publica, 8 la Servicii de asistenta sociala, cate 6 la Protectia mediului si Dezvoltare economica si sociala si 4 la Apararea drepturilor individuale/ colective.
 
In cadrul sectiunilor Proiecte si campanii de voluntariat si Proiecte pentru tineret au fost inscrise 22, respectiv, 17 proiecte. 
 
In cadrul Categoriei C au fost incadrate 43 de proiecte astfel: Buget - / Eficienta + 8 proiecte, Impact - 10 proiecte, Durabilitate - 4 proiecte, Originalitate - 21 de proiecte. 
 
In sectiunea dedicata parteneriatului asociativ-privat, Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala, au fost inscrise 8 proiecte, iar in cea dedicata activitatilor cu  caracter permanent si continuu ale unei organizatii au  fost inscrise 23 de programe. 
 
In perioada aprilie - mai, proiectele si programele din cadrul competitiei sunt evaluate de catre membrii juriului, cei 50 de specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, sociologi, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului asociativ, consultanti in CSR, comunicare, corporate affairs si community affairs. Castigatorii vor fi anuntati in cadrul festivitatii de acordare a premiilor, care va avea loc in luna iunie, in Bucuresti.
 
Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Asociatia ActiveWatch, Societatea Academica din Romania, si Centrul Roman pentru Politici Europene au depus patru programe in noua sectiune-galerie Think Tank. Aceasta nu face parte din competitie, ci are rolul de a contribui la o mai buna intelegere a conceptului.
 
„Este o onoare pentru noi sa fim alaturi de ONG-urile din Romania de mai bine de 13 ani. Avem sansa sa cunoastem proiectele sectorului inca de la inceput, sa le urmarim evolutia si apoi sa le aplaudam rezultatele la fiecare gala. Numarul mare de inscrieri reflecta intreaga activitate a sectorului asociativ din Romania”, declara Florentina Loloiu, Director Programe Gala Societatii Civile.
 
Mai multe informatii despre proiectele inscrise in competitie gasiti aici:

O lista centralizata cu proiectele si organizatiile participante regasiti AICI. 


Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei “Gala Societatii Civile”.
Sustinatorii Galei Societatii Civile sunt KMG International prin Rompetrol Well Services, care de noua ani este partener principal, Fundatia Vodafone Romania ca sponsor fondator.
 
Gala Societatii Civile 2015, editia a XIII-a, se desfasoara sub Patronajul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. 

Parteneri: Bursa Binelui, un proiect al BCR, Carpatcement Holding, Avon Romania. 
Partener media principal: HotNews.ro
Parteneri media: The CSR Report, StiriONG.ro, AlTreileaSector.ro, Green Report, Think Outside The Box, Primaria Sectorului 1, Sapte Seri, Getica OOH, Wall-Street.ro, IQads, Zeppelin, Igloo, Esquire, Beau Monde, Marie Claire, Men’s Health, National Geographic Romania, National Geographic Traveler. 
Parteneri traditionali: Rusu+Bortun Brand Growers, Netvibes Romania, Media Image, 360 Revolution si Kaustik.
 
Pentru mai multe informatii:
Sorina Daescu Topceanu
Communication manager
0728 300 564
sorina@institute.ro