Raspunsuri inter-sectoriale si de colaborare la abuzul, neglijarea si exploatarea copilului

Bucuresti / Romania / 27-30 septembrie 2015
 
Tema abordata in acest an va fi "In Primul Rand Copiii! Raspunsuri inter-sectoriale si de colaborare la abuzul, neglijarea si exploatarea copilului", una dintre problemele cele mai relevante ale timpului nostru. Conferintele regionale ISPCAN sunt evenimente bienale care au crescut in dimensiune si prestigiu de peste treizeci de ani.

Programul evenimentului va oferi o diversitate de atractii pre-congres, iar in cadrul evenimentului principal vor fi prezentate instrumente de invatare multiple, un master-class de o zi si patru prelegeri ale expertilor de top la nivel mondial pentru o audienta internationala de profesionisti multidisciplinari (vor fi prezenti 400 de participanti). In plus, conferinta va cuprinde o pre-conferinta de Consultari de Tineret si Forum de Abilitare.

Inregistrare la conferinta din Bucuresti ISPCAN

Scopul ISPCAN este prevenirea abuzului asupra copiilor in fiecare tara, in orice forma, inclusiv abuzul fizic si emotional, abuzul sexual, malnutritia si neglijarea, copiii strazii, prostitutia copiilor si traficul de copii, implicarea copiilor in conflictele armate si razboi si munca in randul copiilor. Organizatia se angajeaza sa creasca gradul de constientizare publica a violentei asupra copiilor, dezvoltarea de strategii pentru a preveni astfel de violente, precum si promovarea drepturilor copiilor in acord cu Conventia ONU pentru Drepturile Copilului.

Agenda evenimentului poate fi consultata aici.
 
Comunitatea ISPCAN este compusa din profesionisti si organizatii din toata lumea care lucreaza in toate domeniile ce tin de abuzul si neglijarea copilului. Este un proces zilnic de a aduce laolalta profesionisti si studenti pentru a se interconecta si a lucra impreuna la nivel global si local.
 
A avea o comunitate in crestere ajuta la schimbul de resurse, si oportunitati de invatare deopotriva pentru statele dezvoltate cat si pentru cele in curs de dezvoltare. Participarea la aceasta conferinta va ofera si calitatea de membru al retelei profesionale ISPCAN.
 
Conferinta ISPCAN urmeaza a fi acreditata de catre Colegiul Psihologilor si Colegiul Asistentilor Sociali.