Acțiunile globale de “take-overs”, evenimente cu lideri mondiali și cu vedete vor pune accentul pe cei mai dezavantajați copii pentru Ziua Internațională a Drepturilor Copilului în peste 130 de țări. În pregătirea zilei de 20 noiembrie, lideri ai guvernelor și ai afacerilor, precum și vedete din lumea divertismentului și a sportului își unesc forțele cu UNICEF
pentru copii 
 
În contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, UNICEF în România organizează o expoziție multimedia în intervalul 20 – 25 noiembrie 2017 la ARCUB Gabroveni: (Vei înțelege doar) DIN INTERIOR. Această expoziție își propune să prezinte activitatea UNICEF în România, oferindu-i vizitatorului posibilitatea de a înțelege și de a empatiza cu poveștile unora dintre copiii pe care UNICEF i-a ajutat de-a lungul anilor. Este o oportunitate pentru susținătorii UNICEF să conștientizeze că proiectele realizate nu ar fi fost posibile fără implicarea lor. Ambasadorii naționali pentru UNICEF în România, Andreea Marin, Smiley – Andrei Tiberiu Maria și Horia Tecău, susțin și pe 20 noiembrie cauza copiilor.
 
La nivel internațional, David Beckham, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF, președintele Chile Michelle Bachelet, cântăreața, compozitoarea și actrița P!Nk, actrița Millie Bobby Brown, cântăreții, compozitorii și muzicienii Chloe & Halle, legendarul jucător de cricket Sachin Tendulkar și Clubul și Fundația Barcelona sunt printre numeroasele vedete, lideri și organizații care își dau vocea copiilor pentru Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.
 
Pe 20 noiembrie, UNICEF sărbătorește adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului. Copiii din întreaga lume vor "prelua" roluri-cheie în mass-media, politică, afaceri, sport și divertisment. 
 
"Este o zi distractivă, cu un mesaj serios. O zi pentru copii de către copii pentru a ajuta la salvarea vieții copiilor, pentru a lupta pentru drepturile lor și pentru a–i susține să-și atingă potențialul", a declarat Justin Forsyth, Directorul Executiv Adjunct al UNICEF.
 
P!Ink a spus: "De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, colaborez cu UNICEF pentru a reaminti lumii că vocile copiilor și tinerilor contează și că perspectivele lor trebuie să fie incluse în deciziile care vor modela viitorul lor. Sunt încântată să împrumut melodia “What About Us” unui grup de copii pe 20 noiembrie pentru că sărbătorim puterea copiilor din întreaga lume de a vorbi despre problemele care îi afectează".

Ambasadorul Bunăvoinței pentru UNICEF David Beckham va lansa un emoționant scurtmetraj în care îi întreabă pe copii despre opiniile lor despre lume, care ar fi schimbările pe care ar dori să le vadă pentru copii în viitor și regulile pe care le-ar da adulților.

"De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului le dăm copiilor puterea, încurajându-i să se exprime pentru alți copii. O lecție importantă din călătoriile mele cu UNICEF este că trebuie să ținem cont de părerea copiilor despre lumea în care doresc să trăiască. Pe 20 noiembrie, copiii se vor uni pentru a discuta despre ceea ce contează cel mai mult pentru ei, cum ar fi violența, bullyingul, educația și crearea unui viitor mai bun pentru fiecare copil", a declarat Beckham.

În Spania, terenul de fotbal al faimoasei FC Barcelona, “casa” Ambasadorului UNICEF, Leo Messi, va fi preluată de 24 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 10 ani, care se vor pregăti într-o sesiune practică cu antrenorul Ernesto Valverde, înainte de a se alătura jucătorilor pentru strângerea de mână de dinaintea jocului.
 
În întreaga lume, liderii de la diferite niveluri ale guvernelor vor sprijini Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, inclusiv prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar, președintele Franței Emmanuel Macron, prim-ministrul al Iordaniei, Hani Al-Mulki, Președintele Chile, Michelle Bachelet.
 
Mai mult de 50 de organizații la nivel global vor transfera roluri cheie către copii, inclusiv LEGO, Qantas și Fundația H&M. De exemplu, pentru a sărbători dreptul copiilor la joacă, aceștia vor prelua rolurile președintelui Fundației LEGO, Thomas Kirk Kristiansen, și al directorului de marketing al grupului LEGO, Julia Goldin.
 
***
Despre UNICEF în România
UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.