Pe podium, alaturi de FILB, s-au mai aflat: Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu proiectul „TIFF salveaza Depozitul de Filme”, cistigatoare a Premiului al III-a, si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, al carei proiect „Tinere Talente” a cistigat Premiul I.
 
La cea de a XIII-a editie a Galei Societatii Civile au fost jurizate 150 de proiecte si programe, incrise in competitie de peste 100 de organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice.
 
„Timp de sapte ani, FILB a fost, pe rind, primul festival international de literatura total deschis publicului, apoi primul independent, pentru a deveni in cele din urma un eveniment care se sustine exclusiv prin incapatinarea organizatorilor si prin pasiunea publicului. Premiul oferit in cadrul Galei Societatii Civile este, culmea, primul pe care acest Festival il primeste. Au mai fost nominalizari, dar, oricit de mult ne batem in piept ca iubim literatura, cultura s.a.m.d., intotdeauna apar cauze mai nobile. Le multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi in acesti 7 ani!” 
(Bogdan-Alexandru Stanescu, Presedintele FILB)
 
Festivalul International de Literatura Bucuresti – „FILB” – este astazi cel mai important festival independent international de literatura din Romania. 
Un proiect initiat in 2008, ca o alternativa „vie” la singurul festival international, „de stat”, din Romania: „Zile si Nopti de Literatura”, organizat la Neptun de Uniunea Scriitorilor din Romania. Pornit din dragostea pentru literatura a trei prieteni (scriitorii Vasile Ernu si Bogdan-Alexandru Stanescu, alaturi de Oana Boca, manager cultural), FILB incerca sa rescrie harta culturala a Europei, prin intilniri, ce includ lecturi publice, dezbateri si dialog – „Re-Writing the Map of Europe”, acesta este sloganul festivalului.
Diversitatea este conceptul ce sta la baza teoretica a intilnirilor, intentia noastra fiind aceea de a deconstrui ideea preconceputa ca un trecut asezat sub circumstante istorice asemanatoare va da nastere unor produse culturale identice. Scriitorii invitati la Festival rescriu granitele unui trecut comun, si o fac intr-o Europa care e in plina rescriere.
 
Editia din 2014 a FILB reprezinta cea mai importanta etapa din istoria Festivalului: a fost editia cei mai multi scriitori invitati – 19 autori, de pe 3 continente si 10 tari: Brazilia, Palestina, Malta, Ucraina, Marea Britanie, Italia, Ungaria, Elvetia, Republica Moldova si Romania. Editia cu numarul 7 a reunit, in mod simbolic, 7 evenimente, fiind prima care a inclus, pe linga evenimentele dedicate literaturii mainstream, si evenimente dedicate literaturii SF & F.
 
Festivalul International de Literatura de la Bucuresti (FILB) este un proiect organizat sub umbrela Asociatiei Headsome Communication, echipa organizatorica din prezent reunindu-i pe: Bogdan-Alexandru Stanescu, Vasile Ernu, Oana Boca si Ioana Gruenwald.
Site-ul oficial al proiectului: www.filb.ro.

Persoana de contact: Oana Boca (0722609478).