Aflat deja la a III-a editie, Bohemian Square este un eveniment cultural - artistic ambitios, ce ofera o alternativa de calitate pentru petrecerea timpului liber in mod interactiv, implicand peste 8.000 de vizitatori. In cadrul acestei initiative, spatiul urban al Pietei Sfatului si Pietei Enescu va fi reinterpretat intr-un stil creativ si boem, imbinand activitati care aduc plus valoare - cu scopul de a largi orizonturile comunitatii catre posibilitatile incredibile de exprimare prin arta.

„In Brasov exista o nevoie acerba de evenimente culturale relevante, accesibile comunitatii. Crezand cu tarie ca fiecare persoana are puterea de a lua initiativa, am decis sa organizam un festival complex, care sa insumeze activitati culturale pline de substanta, menite sa hraneasca creativitatea brasovenilor si a turistilor”, povesteste Szidonia Balint, presedinte al Asociatiei Bohemian. 

Astfel, peste 8.000 de brasoveni si turisti deopotriva sunt asteptati sa gaseasca manifestari artistice originale si neconventionale, printre care se numara: expozitii de arte vizuale, trasee urbane alternative, interventii artistice, concerte, proiectii de film si workshopuri creative pentru mici si pentru mari. La aceasta editie festivalul prezinta doua sectiuni in premiera: salon de design romanesc contemporan si instalatii arhitecturale. 

Bohemian Square aduce designul romanesc in lumina reflectoarelor
Aflata intr-o reala ascensiune, scena designului romanesc de produs dezvaluie o lume a brandurilor locale tinere, pline de energie si viziune creatoare! Magazinul-concept Dizainar aduce la Brasov o selectie din cele mai frumoase produse create de talentati designeri romani, creatii cu care doritorii isi pot infrumuseta casa, aceasta sectiune a festivalului fiind cu vanzare. 

Cea de-a doua sectiune in premiera anul acesta - Concursul de Instalatii Arhitecturale, a generat un interes foarte mare din partea artistilor din intreaga tara. Astfel, 23 de proiecte indraznete s-au intrecut pentru sansa de a fi produse si prezentate in cadrul festivalului. Cele mai apreciate 6 proiecte au fost alese castigatoare iar publicul le va putea admira si asista la constructia lor pe perioada festivalului. Veti gasi instalatii interactive, inedite, toate sub umbrela temei de acest an al Bohemian Square: "Ferestre". 

Festivalul asigura accesul la talente internationale in cele doua piete ale centrului istoric, pentru a demonstra ca un iubitor de arta nu este doar clientul fidel al muzeelor, ci isi poate gasi inspiratia si in spatiul public. Arta fotografica va fi adusa la mare rang de portughezul Andre Vicente Goncalvez si americanca Louise O’Rourke, in timp ce ritmurile muzicale vor veni in note entuziasmante din Ungaria si Bulgaria. Pe timpul serii, spiritul boem va vibra in Piata Sfatului in ritmuri de world music, jazz fusion si teatro beats gratie talentului unor trupe de renume international, precum Meszecsinka si sZempöl. 

Pentru a genera un efect complet, de inspiratie aplicata in practica, festivalul pune mare accent pe interactivitate, invitand doritorii sa ia parte la numeroase workshopuri inedite. Printre altele, iubitorii de fotografie dornici de o scurta calatorie in timp, vor putea invata tehnici de fotografie de la jumatatea secolului al XIX-lea. Intre timp, copiii vor construi cu mandrie o macheta a orasului Brasov, asa cum isi imagineaza ei ca ar trebui sa fie. Piata G. Enescu va deveni si in acest an Bohemian LOUNGE - o oaza de culoare si relaxare in mijlocul orasului, oferind posibilitatea de socializare si crearea de noi conexiuni intr-o ambianta boema si primitoare - ceva ce publicul brasovean isi doreste si merita in spatiile sale publice. Sub bolta colorata de textile – instalatie deja emblematica a festivalului – vizitatorii vor putea savura o limonada si o carte buna din biblioteca in aer liber.

Speram ca cei la care inspiratia a atins cote maxime si si-au luat si avant concret la workshopurile permanente de fotografie, arhitectura, pictura si reciclare, sa puna ochii pe cartile de antreprenoriat ale bibliotecii urbane si sa faca o schimbare reala in viata lor. In fapt, despre asta este festivalul Bohemian Square: despre schimbare pozitiva in comunitate, surse multiple de inspiratie, initiativa, si interactivitate.
Festivalul Bohemian Square sustine candidatura Brasovului la titlul de Capitala Europeana a Culturii. Prin reinterpretarea valorilor existente intr-o maniera contemporana - ofera un cadru generos pentru alinierea la circuitul cultural european.

Urmareste-ne pe social media si in special pe pagina de facebook a festivalului pentru a fi la curent cu toate noutatile.

***
Despre Asociatia Bohemian
Observand nevoia acerba de educare si acces la cultura, am ales sa organizam un eveniment complex numit Bohemian Square - Festival de Cultura Urbana. Aducand laolalta forme diverse de arta, ne dorim sa starnim apetitul cat mai multor oameni pentru cultura. In aceasta misiune, aliati ne sunt artisti cu un potential imens de a infrumuseta spatiul urban si, implicit, viata locuitorilor si a turistilor brasoveni. Pasiunea tuturor celor implicati este evidenta pe http://bohemiansquare.ro  si bineinteles, pe 21-23 august, la Brasov.