Camera de joaca si terapie din cadrul sectiei de oncopediatrie a fost renovata in totalitate de Asociatia Little People. Aceasta este cea de-a patra camera renovata de asociatie, dupa cea de la Iasi si cele doua camere din Bucuresti.
 
La deschiderea oficiala au participat managerul Institutului Oncologic Prof. Dr. "Ion Chiricuta” Cluj-Napoca, domnul Dr. Patriciu Achimas-Cadariu, sefa departamentului de oncopediatrie doamna Dr. Rodica Cosnarovici si fondatoarea Asociatiei Little People doamna Katie Rizvi.
 
Renovarea camerei de joaca si terapie a fost facuta avand in vedere nevoile copiilor si adolescentilor care trec prin aceasta experienta grea precum si standardele europene existente. Astfel, incepand de azi, pacientii se vor bucura de un spatiu realizat folosind materiale specifice pentru mediul de spital, de facilitati precum incalzire prin pardoseala, mobilier si aparatura electronica moderne, gadget-uri indispensabile tinerilor astazi. Activitatile realizate in cadrul camerei de joaca sunt desfasurate de specialistii Little People alaturi de psihologul spitalului.
 
"Mediul spitalicesc poate fi un spatiu intimidant si confuz pentru fiecare dintre noi, cu atat mai mult  pentru copii si tineri adulti. Crearea unei atmosfere mai putin institutionalizata si infricosatoare atat pentru copii cat si pentru familiile lor, a fost principalul aspect pe care l-am urmarit atunci cand am creat acest spatiu. 

Pentru prima data in Romania, separat de spatiul renovat de joaca al copiilor, spitalul va beneficia si un spatiu dedicat si creat special pentru adolescenti, unde acestia se vor putea simti in control, unde se vor bucura de intimitate, vor putea tine legatura cu ceilalti tineri de varsta lor avand sisteme de suport corespunzatoare si unde vor avea posibilitatea de a simti ca detin acel spatiu care ofera sentimentul de ,,acasa”- foarte important mai ales pacientilor spitalizati pe perioade lungi, nedeterminate. 

Folosirea elementelor de design, iluminare si culoare au transformat un spatiu de spital intr-un loc in care copiii si adolescentii vor gasi confort si stimulare, indiferent de varsta. Camera de joaca va fi un spatiu in care copiii vor putea fi ei insisi, in vreme ce camera separata pentru adolescenti le va permite tinerilor sa socializeze, studieze, sa asculte muzica, sa urmareasca filme sau sa navigheze pe internet.” a declarat Katie Rizvi, fondator al Asociatiei Little People Romania si al Clubului Temerarii. 
 
Renovarea camerei de joaca si terapie continua seria reusitelor inregistrate de Asociatia Little People in anul 2013, urmand castigarea a 5 premii in cadrul Galei Societatii Civile precum si Marele Premiu pentru Integrare Sociala al Fundatiei Erste pentru programul de suport psihosocial Nu Mi-e Frica!. De asemenea, Asociatia Little People si-a extins serviciile in Republica Moldova, a inaugurat o camera de joaca si terapie in cadrul sectiei de oncopediatrie a Institutului Oncologic Bucuresti, a dat startul programului educativ "Fun School” care se desfasoara in fiecare dimineata in cele doua institute oncologice din tara si a publicat o carte cu povesti terapeutice pentru pacientii oncopediatrici.  In afara programelor de renovare, donatiilor de echipament medical si medicamente, Asociatia Little People sprijina in mod activ comunitatea medicala prin organizarea si finantarea conferintelor medicale si proiectelor de cercetare in domeniul psiho-oncologiei.
 
Renovarea camerei de joaca si terapie a fost posibila cu sprijinul sponsorilor precum Hipermarket Cora Cluj si clientii sai care au facut donatii in cadrul campaniei “Daruieste dorinte implinite” 2013, Pro Atrium Cluj, prietenilor si sustinatorilor Asociatiei Little People. 
 
"Dupa zile intregi de asteptare si nerabdare pacientii au avut ocazia sa se bucure din plin de noile jocuri si de o camera complet renovata. Momentul culminat al evenimentului a fost prezentarea spatiului special creat pentru adolescenti. Unii dintre pacienti si-au dorit sa ramana o zi in plus in spital doar pentru a se bucura de cele mai performante si intersante jocuri si materiale creative.” a declarat coordonatoarea activitatilor de suport psihosocial, Edina Kato.
 
***
Despre Asociatia Little People Romania:
Asociatia Little People Romania a fost infiintata in anul 2002 cu misiunea de a sprijini copiii si tinerii bolnavi de cancer printr-un program de interventie care presupune exercitii ce implica diverse metode de terapie prin arta, dramaterapie si ludoterapie, ajutandu-i pe pacienti sa isi invinga temerile, sa-si imbunatateasca respectul de sine, sa se familiarizeze cu procedurile medicale si mediul spitalicesc. Totodata, programele desfasurate creeaza oportunitati pentru joaca, invatare, exprimare libera, interactiuni cu cei aflati in situatii similare, precum si implicare din partea familiei, acestea fiind doar cateva din activitatile intreprinse in promovarea coping-ului si adaptarii, activitati ce au ca rezultat o rata mai ridicata de supravietuire. Asociatia Little People ofera zilnic sprijin psihosocial si educational copiilor si tinerilor in 7 sectii specializate din Romania. 
 
Pentru mai multe informatii va rugam accesati: www.thelittlepeople.ro