Gala Pemiilor Comunitati Bacauane este evenimentul local care reuneste in mod traditional marea familie a celor care inteleg cat de important este sa-ti oferi contributia la construirea unei comunitati sanatoase si a unui mediu social echitabil, benefic atat celor prosperi cat si categoriilor defavorizate. 

Pe 19 mai Gala Premiilor Comunitatii va implini 15 ani. In tot acest timp s-a impus ca cel mai important eveniment de strangere de fonduri pentru categoriile defavorizate si de recunoastere a responsabilitatii sociale a companiilor din Bacau. In acest an Gala va fi prezentata de Dan Negru, cunoscut realizator de emisiuni TV de divertisment, a carui prezenta este posibila gratie doamnei Daniela Irina Popa, Broker Regional, partener Destine Broker de Asigurare Reasigurare Bacau.

”Nu esti bun de nimic daca esti bun doar pentru tine. Ma bucur ca pe 19 mai o sa intalnesc in Bacau oameni care cred ca bunatatea, generozitatea sunt mai de pret decat agoniseala. Exista o limita a adunatului si vine o vreme a impartirii. Astept cu bucurie ziua de 19 mai...” Dan Negru, amfitrion al Galei Premiilor Comunitatii Bacauane

Si in acest an evenimentul va fi gazduit de Complexul Levisticum, incepand cu ora 18:00, iar organizatorii, Fundatia de Sprijin Comunitar, propun invitatilor o tema inedita: Viata in alb si negru! Cu ajutorul participantilor la Gala vom aduce o pata de culoare in existenta celor ce traiesc in umbra cenusie a lipsurilor de tot felul, a inegalitatii sanselor, a bolii si suferintei. Vom readuce zambetele pe chipuri si bucuria in suflete. Vom oferi copiilor un curcubeu de oportunitati pentru viitor, iar batranilor un cer senin sub care sa-si traiasca ultimii ani!

Pana in acest moment avem confirmari de participare din partea firmelor locale, cel putin la nivelul de anul trecut, iar termenul limita pentru inscrieri este 10 mai. An dupa an, Gala a crescut la fel si interesul firmelor din Bacau pentru a participa la acest eveniment de clasa si a-si oferi sustinerea pentru beneficiarii si programele sociale ale FSC. Ne bucuram sa avem alaturi de noi parteneri de drum lung asa cum este cazul companiilor Dedeman si Agricola, prezente neintrerupt inca de la prima editie a Galei, dar si firme si companii mai tinere care s-au impus in ultimii ani in economia locala. Impreuna demonstram ca responsabilitatea sociala a patruns si are un loc tot mai bine definit in constiinta bacauanilor. Ionut Chirita, coordonatorul evenimentului.

Incasarile si fondurile obtinute la acest eveniment sunt destinate sustinerii programelor sociale oferite de FSC unui numar de peste 900 de copii si peste 1000 varstnici din zonele rurale extrem de sarace ale judetului Bacau. Fiind un eveniment caritabil, participarea companiilor si oamenilor de afaceri se face pe baza de sponsorizare deductibila din impozitul pe profit in conformitate cu prevederile legale. Pachetele de sponsorizare variaza intre 200 si 3000 de euro si ofera companiilor oportunitati interesante de promovare atat in cadrul cat si in afara evenimentului. Informatii referitoare la pachetele de sponsorizare si modalitatile de participare a firmelor sunt disponibile pe siteul www.fsc.ro pe pagina dedicata Galei Premiilor Comunitatii Bacauane. Termenul limita pentru inscrieri este 10 mai.

Tot pe pagina de internet a Galei, bacauanii pot accesa si formularele de nominalizare pentru cele trei categorii de premii publice ale Galei, respectiv Premiul Comunitatii pentru o firma, pentru o institutie/ONG si pentru o persoana fizica. Nominalizarile se vor putea face doar on-line pana la data de 6 mai, iar ulterior vor fi analizate de un juriu format din reprezentanti ai mass-media, oameni de afaceri locali, institutii publice si ONG-uri. Conform traditiei evenimentului, finalistii la fiecare categorie (top trei in urma jurizarii) vor avea statutul de invitati speciali la Gala Premiilor Comunitatii Bacauane, unde vor afla care sunt laureatii acestei editii.

Evenimentul din acest an se bucura, ca de obicei, de o buna sustinere mediatica. Partenerii media sunt Desteptarea si Ziarul de Bacau, postul Realitatea TV Bacau si blogul inimabacaului.ro.