Cum gestionam transferul dezbaterii si puterii societatii civile din strada spre spatiul formal al discutiilor si negocierilor? Care sunt institutiile si mecanimele formale in care dialogul dintre reprezentantii societatii civile si decidenti trebuie sa se poarte? De ce este necesar ca vocea colectiva sa obtina un rol formal in relatia cu decidentii politici? 
 
Acestea sunt cateva dintre provocarile de actualitate la care cautam sa raspundem in cadrul dezbaterii “Rolul societatii civile in elaborarea politicilor publice sustenabile”. Evenimentul are loc miercuri, 25 noiembrie, incepand cu ora 9:30, la Hotel Epoque (Intrarea Aurora, nr.17 C, sector 1).
 
Printre guest speakerii se numara:
• Octavian Rusu – Director Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice
• Ciprian Ciucu – Director de programe Centrul Roman de Politici Europene
• Oana Preda – Director executiv Centrul de Resurse pentru Participarea Publica
• Sorin Ionita – Presedinte Expert Forum
• Elena Calistru – Director excutiv Asociatia Funky Citizens 
 
Cu aceasta ocazie, Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice lanseaza prima platforma online din Romania de monitorizare a tuturor initiativelor legislative din Parlament, Guvern si agentii de reglementare, punand accent in aceste zile pe toate temele de interes ale societatii civile si mediul de afaceri: transparenta, democratie, eradicarea coruptiei, functionarea institutiilor. Organizatiile neguvernamentale vor fi informate in orice moment despre evolutia si schimbarile actelor normative de interes.

Evenimentul se adreseaza reprezentantilor organizatiilor non-profit, neguvernamentale si jurnalistilor interesati.