In fiecare an electoral auzi la stiri despre vot multiplu, turism electoral, primari care folosesc resursele publice pentru a-si face campanie sau voturi furate. Ne poti ajuta sa raportam nereguli din sectiile de votare si sa impiedicam fraude electorale.
 
Pentru a putea deveni observator electoral EFOR trebuie sa ai peste 18 ani, sa nu ai drepturile electorale interzise si sa nu faci parte dintr-un partid sau formatiune politica. Pentru a putea fi acreditat vei semna o declaratie in acest sens. Vom acredita cu precadere observatori din judetele Ilfov, Giurgiu, Olt, Prahova, Teleorman, Mehedinti, Dolj si bineinteles, din Bucuresti. Pentru alte judete, va rugam sa ne scrieti pe adresa electoral@expertforum.ro.
 
EFOR iti va oferi asistenta pe toata durata prezentei tale in sectia de votare si te vom ghida cand vei avea nevoie de ajutor. Vom organiza un seminar de pregatire pentru tine si ceilalti observatori in saptamana dinaintea alegerilor; pentru cei care nu sunt din Bucuresti, intalnirea va fi organizata on-line. De asemenea, iti vom oferi un ghid al observatorului si o aplicatie on-line care sa te ajute sa raportezi neregulile.
 
Este important sa stii ca activitatea nu este remunerata si este una de natura voluntara. Pentru cei interesati, oferim adeverinta de practica.
 
Pentru a te inscrie, te rugam sa completezi formularul de pe pagina web EFOR cat mai curand, www.expertforum.ro/observator. Odata inscris vei primi toate informatiile suplimentare, inclusiv formularul care atesta faptul ca nu esti membru/a al vreunul partid politic.
 
Data limita este 24 mai 2016, inclusiv pentru sosirea formularelor care atesta ca nu esti membru/membra intr-un partid politic (data sosirii la EFOR). Formularele trebuie trimise in original, prin posta la adresa Str. Semilunei nr 7, apt 1, sector 2, Bucuresti, pentru Asociatia Expert Forum sau depuse la sediul organizatiei de luni pana vineri, intre orele 10 si 17.
 
Pentru a afla mai multe informatii, te rugam sa il contactezi pe Septimius Parvu, la electoral@expertforum.ro sau 0787.638.315