200 de copii sunt asteptati sa participe la ridicarea celei mai mari constructii realizate vreodata de catre juniori. Participarea la eveniment este gratuita pentru toti copiii cu varstele cuprinse intre 7 si 14 ani, pe baza formularului de inregistrare, care poate fi completat pana la data de 11 octombrie aici: www.lab.ikedoo.com
 
Evenimentul lanseaza proiectul Laboratorul Mobil IKEDOO care isi propune, incepand cu anul scolar 2014-2015, sa familiarizeze copiii din scolile din Romania cu procesul de educatie prin experienta si sa creeze o harta a tuturor meseriilor disponibile pentru adultii de maine. Laboratorul Mobil IKEDOO va vizita scoli din comunitatile defavorizate ale tarii, oferindu-le copiilor sansa de a descoperi si folosi uneltele specifice celor peste 1000 de meserii prezente in Laborator.
 
“Toate programele IKEDOO s-au nascut din dorinta unor fosti copii de a crea un mediu propice cunoasterii si curiozitatii pentru viitorii adulti. Laboratorul Mobil IKEDOO este proiectul prin care vrem sa le aratam tuturor ca educatia experientiala si pregatirea tehnica/vocationala trebuie sa se regaseasca in mod obligatoriu in procesul de invatare al oricarui copil. Copiii invata mult mai mult prin fapte, decat prin cuvinte, iar prin Laborator ne propunem ca anul acesta sa mergem in 32 de scoli din tara si sa le dam cat mai multor copii sansa de a invata prin experienta. Noi credem ca acesta este viitorul educatiei din Romania”, a declarat Ion Neculai Project Manager al Laboratorului Mobil IKEDOO.
 
OZN-ul realizat de copii va avea un diametru exterior de 11 metri si 2 metri inaltime, o constructie demna de Cartea Recordurilor, inscrisa deja in listele Guinness World Records! Structura va fi compusa din 1600 de piese (tuburi de plastic PVC), micii ingineri fiind responsabili de fiecare etapa a constructiei, de la taiere si lipire pana la masurare si montare.
 
Mai multe informatii despre eveniment, precum si detalii despre proiectul Laboratorul Mobil IKEDOO se gasesc la adresa www.lab.ikedoo.com. Evenimentul va avea loc in parcarea mall-ului Plaza Romania (Bucuresti, Bld. Timisoara 26), pe 18 octombrie, incepand cu ora 10:00. Orice intrebare va primi un raspuns de la echipa IKEDOO daca sunati la numarul 0747 610 778 sau scrieti la adresa mobilelab@IKEDOO.com.
 
Partenerii evenimentului sunt: Fundatia ERSTE, Renault, Anchor Plaza, eMAG, BCR, BOSCH si DREMEL, Enevo Group si Robofun.
 
### 
IKEDOO este un institut de cercetare dinamic care genereaza programe educationale avangardiste pentru copii. Aceste programe imbunatatesc performanta scolara a acestora si faciliteaza adaptarea la viata reala. Fondat in 2011 de catre o echipa de psihologi, arhitecti, designeri, antreprenori, marketeri si traineri, IKEDOO este liderul educatiei experientiale in Romania. 
 
In cadrul programelor experientiale copiii lucreaza in echipe, discuta, evalueza, negociaza si creeaza. Cu cat experienta se apropie mai mult de realitate, cu atat retinerea informatiilor este mai mare. Copiii exploreaza, creeaza si interactioneaza in mod independent cu lumea din jurul lor. Aceste experiente se integreaza foarte bine in viata lor si ii ajuta sa-si imbunatateasca abilitatile de organizare si conducere.