Evenimentul Open Data Day Hackathon organizat de Simplon Romania si The Sponge va avea loc in weekendul 20-22 FEB 2015 la sediul ACADEMY+PLUS, iar inscrierile se pot face online aici: http://odd15.datedeschise.ro/cluj/
 
Specialisti din diverse domenii se intalnesc la hackathon pentru a transforma o idee intr-un proiect in doar 48 de ore. La eveniment sunt asteptati pana la 100 de participanti care vor scrie aplicatii, elibera date, crea vizualizari si publica analize folosind datele publice deschise. Open Data Day Hackathon reprezinta prima actiune din cadrul unor evenimente organizate de Simplon Romania impreuna cu The Sponge - Media Innovation Lab care au ca scop incurajarea adoptarii politicilor de date deschise din partea administratiilor locale, regionale si nationale.
 
Printre invitatii speciali ai evenimentului se afla si Adrian Magdas, Superdesk Developer la Sourcefabric, un softwear open-source dezvoltat de jurnalisti pentru jurnalisti. El va vorbi despre avantajele utilizarii si construirii de open source. 
 
“Aceste actiuni promoveaza folosirea datelor publice in scopul cetatenilor. De aceea avem nevoie de sustinerea administratiilor locale si regionale, a companiilor si a cetatenilor. Dincolo de munca programatorilor e nevoie de implicarea activa a tuturor actorilor care pot influenta procesul de eliberare, publicare si procesare a datelor deschise.” a declarat Roxana Rugina, CEO Simplon Romania.
 
Daca ai o idee pentru care ai nevoie de cunostintele si aptitudinile unor programatori, cartografi, activisti sau jurnalisti pentru a se materializa poti inscrie proiectul tau AICI pana pe 20 februarie. Evenimentul este gratuit si  deschis tuturor celor care vor sa participe cu sau fara o idee, facand parte dintr-o echipa. Proiectele vor fi documentate pe site-ul http://odd15.datedeschise.ro/cluj/.
 
 
Despre organizatori
SIMPLON Romania este o scoala de programatori-antreprenori carora le place sa rezolve problemele celor din jur cu ajutorul noilor tehnologii. Conceptul Simplon, medaliat de Presedintele Frantei ca cea mai inovatoare initiativa de antreprenoriat social a anului 2014, a fost adus in Romania la Cluj. Programul de training de 6 luni intensive in web development este oferit gratuit celor care vin din medii defavorizate sau care au nevoie de o reconversie profesionala pentru a deveni dezvoltatori de servicii web.  Pe langa, Simplon mai desfasoara si cursuri de programare pentru copii si activitati de promovare a antreprenoriatului si diversitatii in IT. Detalii pe www.ro.simplon.co
 
Gazda noastra pentru acest eveniment este  ACADEMY+PLUS - scoala vocationala pentru programatori din Cluj-Napoca, Romania. ACADEMY+PLUS este o scoala de programare unica in Romania. Dezvoltata in parteneriat cu scoala 42 din Paris, lanseaza pentru elevii romani o platforma de e-learning inovativa si o metoda iesita din tipare. Scoala cumuleaza cele mai moderne tehnici de predare si este totodata o invitatie catre o selectie riguroasa si o investitie pe masura in formarea candidatilor/elevilor pasionati de programare.
 
Adresa:  ACADEMY + PLUS, Coratim Business Center, Strada Campul Painii, nr. 3-5, Etaj 3, Cluj-Napoca, 400058 Romania. Vezi pe harta https://goo.gl/maps/ddFpV
 
The Sponge - Media Innovation Lab in Cluj este sprijinit de Simplon
Sponge este un laborator media experimental care conecteaza organizatii din domeniul media, tehnologia informatiei si a transparentei. Experimentam cu noi unelte digitale de eliberare a informatiei de interes public. Promovam informatia libera, relevanta si verificabila sub forma de articole sau aplicatii. Organizam ateliere, hacatoane, cursuri si conferinte. Partenerii Sponge sunt Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, ActiveWatch, Fundatia Ceata, geo-spatial.org, Asociatia pentru Tehnologie si Internet si Facultatea de Stiinte Politice - Universitatea Bucuresti.
 
Aceasta activitate este finantata prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. 
 

CONTACT
Website          
Roxana Rugina
Project Manager
roxana@simplon.co
0785666553