Luni 8 septembrie, intre orele 17:00 – 19:00, va avea loc - la sediul Active Watch din Calea Plevnei nr. 98, Bl 10C - o dezbatere despre cum promovam democratia si participarea publica prin Internet, in cadrul laboratorului media experimental Sponge. Inscrierile se fac aici.


Ai scris vreo cerere de acces la informatii publice online sau prin email? Ai semnat vreo petitie online? Ai incercat sa contactezi pe Facebook un ales local?

Ce merge si ce nu din toate acestea? Ce este eficient si ce este inutil? Ce e luat in considerare si ce nu? Putem invata ceva de la alte proiecte similare din afara Romaniei? Putem refolosi codul aplicatiilor lor? Acestea sunt numai cateva dintre subiectele pe care le vom dezbate.

Participarea la dezbatere necesita o inscriere AICI sau trimiterea unui mail la Ioana Calinescu pe adresa ihcalinescu@gmail.com / 0721.474.576.

In luna august, membri sau sustinatori ApTI au publicat o serie de articole pe TheSponge.eu, in cadrul laboratorului media experimental Sponge, despre cum poate fi promovata democratia si participarea publica in Romania si ce exemple bune (sau nu) avem de urmat - fie de la noi, fie din afara.

In cadrul dezbaterii ne-am propus sa discutam despre ce instrumente de implicare digitala exista, cum pot fi folosite de cetateni si cum ne putem implica mai activ in viata comunitatii. Noi credem ca democratia digitala are nevoie de mai mult decat slacktivism, asa ca hai sa aflam impreuna cum putem sa ne implicam mai mult pe plan civic.

Nu te astepta la prelegeri sforaitoare, sunt numai exemple practice si prezentari de unele digitale din Romania si din afara. Te incurajam sa vii si tu sa ne impartasesti propria experienta!


***
Asociatia pentru Tehnologie si Internet  este o asociatie nonguvernamentala formata din persoane fizice implicate in Internetul romanesc, care isi propune sustinerea si promovarea unei lumi digitale libere si deschise, prin respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Un Internet liber este un mediu in care libertatea de exprimare si viata privata sunt respectate si garantate. O lume digitala deschisa reprezinta o garantie a accesului legal si sigur la beneficiile aduse de tehnologia informatiei.

Sponge este un laborator media experimental care conecteaza organizatii din domeniul media, tehnologia informatiei si a transparentei. Experimentam cu noi unelte digitale de eliberare a informatiei de interes public. Promovam informatia libera, relevanta si verificabila sub forma de articole sau aplicatii. Organizam ateliere, hacatoane, cursuri si conferinte. Partenerii Sponge sunt CRJI, Active Watch, Ceata, Geo-spatial, ApTI si Facultatea de Stiinte Politice - Universitatea Bucuresti.


Aceasta activitate este finantata in cadrul proiectului „Sponge - conectarea retelelor si comunitatilor de inovatori din domeniul media, tehnologia informatiei si a comunicarii”. Pentru perioada aprilie 2014 – martie 2015, proiectul beneficiaza de o finantare in valoare de 74 163 de euro prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org