Marți, 20 februarie, s-a lansat cea de a șaptea ediție a Social Impact Award România, o competiție internațională care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali. Tinerii care își doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovativ sunt așteptați să aplice până pe 15 mai. Și anul acesta, participanților li s-a pregătit un program educațional complex, premii în bani, spațiu de lucru și conectare, astfel încât ideile lor să se transforme în proiecte concrete.
 
În perioada următoare, echipa Social Impact Award a pregătit o serie de 18 workshopuri în mai multe orașe ale țării, în perioada februarie - mai. Ateliere pe subiecte precum Idea Generation, Impact Lab, Business Modelling și Business Planning vor fi susținute în București, Iași, Timișoara, Cluj, Constanța, Galați, Craiova, Ploiești și pentru prima dată în Țara Făgărașului și Bacău. Cei interesaţi să aducă oportunitatea şi workshop-urile Social Impact Award in localitatea lor, pot face acest lucru prin completarea următorului formular: Social Impact Award şi în localitatea mea. Mai multe detalii despre workshopuri și înscrieri sunt disponibile aici. 
 
După primirea aplicațiilor, juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii. Pentru cei interesaţi să primească feed-back la ideea cu care intenţionează să aplice în competiţie, echipa Social Impact Award organizează pe 8 mai “Meet the Jury”. Pe 3 octombrie, juriul format din experți în antreprenoriat social va acorda 3 premii de 1500 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunității. Câștigătorii vor primi și burse de participare la Social Impact Award International Summit, care va avea loc la începutul lunii noiembrie, în Tbilisi, Georgia.
 
Înscrierea în competiție se face prin intermediul platformei online: apply.socialimpactaward.ro, disponibilă până pe 15 mai.
l socialimpactaward.ro

***
Despre Social Impact Award
Social Impact Award este o competiție de idei de afaceri sociale și un program educațional pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor la nivel european și nu numai. Astăzi, proiectul este prezent în peste 20 țări, printre care: Austria, Croația, Cehia, Grecia, Macedonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Elveția, Georgia, Slovenia, Tunisia, Kosovo, Bosnia, Muntenegru, Ungaria și Albania.

În România, proiectul se află la cea de-a șaptea ediție și este organizat de către Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions și Universitatea Alternativă. Partenerii care sprijină SIA 2018 sunt Enel Romania, BCR, Red Bull Amaphiko.