Vrei să calci pe urmele antreprenorilor sociali care au schimbat lumea? Joi, 28 februarie, s-a lansat cea de-a opta ediție a Social Impact Award România, o competiție internațională care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali. Tinerii între 14 și 30 de ani care își doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovator sunt așteptați să aplice până pe 17 mai.
 
La evenimentul de lansare experți în antreprenoriat social au împărtășit perspectivele lor asupra impactului social și soluțiilor la probleme sociale. Am descoperit mai multe despre mentalitatea antreprenorului social cu  Ana Janošev, (community manager SIA International), Alessio Menegazzo (Head of Sustainability Enel Romania), Irina Anghel-Enescu (Managing Director South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association) și Zoltan Bereczki (membru în board-ul NESsT România). Află despre antreprenoriat social aici
 
Și anul acesta, la a opta ediție, participanților li s-a pregătit un program educațional complex, premii, conectare, astfel încât ideile lor să se transforme în proiecte concrete. Înscrierea în competiție se face prin intermediul platformei online: apply.socialimpactaward.ro, până pe 17 mai. 
 
În programul educațional, Social Impact Award România desfășoară o serie de 21 ateliere și evenimente în perioada martie - aprilie, pe teme precum Idea Generation, Impact Lab și Business Modelling, în 11 orașe: București, Iași, Timișoara, Cluj, Constanța, Galați, Craiova și pentru prima dată în Brașov, Oradea, Baia Mare și Focșani. Mai multe detalii despre workshop-uri și înscrieri sunt disponibile aici.  
 
După primirea aplicațiilor până pe 17 mai, juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii. Juriul este format din experți, printre care se află și partenerii Social Impact Award România: Raluca Cocuz, Specialist în Sustenabilitate @ Enel România și Nicoleta Deliu, @BCR.  Perioada de incubare vine cu resursele necesare, astfel încât tinerii să își dezvolte ideea mai departe. Incubarea oferă acces la:
● sesiuni individuale de mentoring;
● metode și instrumente de lucru specifice antreprenoriatului social;
● o comunitate de tineri antreprenori sociali;
● suport în înțelegerea priorităților și în acționarea în direcția lor.

Pe 3 octombrie, juriul format din experți în antreprenoriat social va acorda 3 premii de 1500 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunitățiii și burse de participare la Social Impact Award International Summit, din noiembrie, în Kiev, Ucraina.

Aplică cu ideea ta la Social Impact Award 2019 folosind platforma de înscriere proiecte apply.socialimpactaward.ro. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Social Impact Award, pagina de Facebook Social Impact Award si Instagram @sia_romania.
 
***
Despre Social Impact Award
Misiunea organizatorilor este pregătirea și inspirarea tinerilor pentru a-și crea și dezvolta propriile inițiative și pentru a deveni parte din soluțiile de care România are nevoie, reprezentându-ne cu mândrie cu ideile lor in rețelele internaționale, iar pentru asta au dezvoltat programe de învățare, inspirație și susținere financiară în programe ca Future Makers, Shaping Conversations și Social Impact Award.
 
În România, competiția este la a opta ediție și de 4 ani este organizată de către Universitatea Alternativă - un model educațional alternativ și un program de învăţare personalizat, Social Innovation Solutions - design și consultanță de inovare socială și Global Shapers Bucharest Hub - rețeaua de tineri inițiată de World Economic Forum și a susținut până acum 40 de  idei de afaceri sociale. Partenerii care sprijină SIA România 2019 sunt BCR și Enel România.

Astăzi, proiectul este prezent în peste 17 țări, printre care: Austria, Bosnia & Herțegovina, Croația, Republica Cehă, Georgia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Elveția, Ucraina, Turcia, Uganda, Kazahstan.