In cadrul competitiei de proiecte dedicate organizatiilor neguvernamentale de pe teritoriul Romaniei, juriul a ales, dintr-un numar de peste 130 de proiecte, initiativele si partenerii comunitari pe care banca le va sustine in urmatorul an in domeniile educatie financiara, antreprenoriat si dezvoltare urbana, in conformitate cu directiile strategiei de reponsabilitate sociala a ING Bank Romania. 
 
Finantarea ING ne ofera posibilitatea de a raspunde unor nevoi stringente de dezvoltare, cresterea productiei si a portofoliului de clienti ai Brutariei CONCORDIA, prin achizitionarea unei noi linii de productie de produse specializate si promovarea intreprinderii sociale dezvoltate, contribuind astfel la cresterea sanselor de integrare in munca a tinerilor defavorizati. 

Astfel, pentru perioada urmatoare, se estimeaza o crestere a productiei de produse de panificatie cu cel putin 30 de procente si o crestere a numarului de locuri de munca pentru tinerii defavorizati de la patru la sapte, proveniti dintr-un sistem institutionalizat ori lipsiti de sprijiul familiei, absolventi ai cursurilor pentru brutar/patiser din cadrul Scolii de Meserii CONCORDIA.
 
***
Brutaria CONCORDIA
este o intreprindere de economie sociala care face parte din CONCORDIA Development S.R.L., ramura economica  a Organizatiei Umanitare CONCORDIA. Promovand o alimentatie sanatoasa, la Brutaria CONCORDIA sunt pregatite produse naturale pe baza unor retete dezvoltate de specialisti brutari romani si austrieci. 
Prin vanzarea acestor produse, cresc sansele tinerilor aflati in dificultate sa urmeze cursurile de brutar/patiser organizate de Scoala de Meserii CONCORDIA si de integrare profesionala a acestora. 
 
ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de asigurari si de management al activelor unui numar de peste 84 de milioane de clienti individuali, companii si institutii din peste 40 de tari din Europa, America de Nord, America Latina, Asia si Australia.

La nivel de grup, strategia de sustenabilitate si responsabilitate sociala a ING este construita in acord cu domeniul sau de activitate. Ca institutie financiara, rolul ING este de a de a stimula dezvoltarea economica si activitatea financiara atat la nivel global cat si in plan local, in tarile in care activeaza. Mai multe detalii despre competitia de proiecte lansate de ING.