La cererea publicului, Fundatia Ceata organizeaza un atelier consecutiv de instalat distributii libere ale sistemului GNU, in cadrul laboratorului media experimental Sponge. Participarea la atelier este GRATUITA si necesita o inscriere AICI sau trimiterea unui email la adresa aigb@ceata.org  (sau rezervare prin telefon la 0716 810 100).
 
La atelier, participantii sunt asteptati sa se prezinte cu calculatoarele lor portabile. Fiecarui participant i se recomanda sa vina cu bateria incarcata, incarcatorul, un disc video de 4,7 GO si o memorie pe USB de minim 2 GO.
 
Voluntarii CEATA ii vor asista pe participanti in procesul de instalare de distributii libere ale sistemului GNU cu nucleul Linux, la alegere intre Trisquel si Parabola. Dupa instalare, vor fi prezentate cele mai utile aplicatii din sistem, inclusiv terminalul, impreuna cu cateva comenzi de baza.
 
Daca esti deja pasionat si vrei sa te conectezi la comunitatea celor care promoveaza o lume digitala libera, in care libertatea de exprimare si viata privata sunt respectate si garantate, sau daca isi suna interesant si vrei sa vezi cu ce se mananca treaba asta, urmareste articolele de pe site-ul http://thesponge.eu. Daca vrei sa contribui cu un articol pe aceasta tema, trimite-l la adresa contact@thesponge.eu si inscrie-te pe lista noastra de discutii.
 
***
Fundatia Ceata este o fundatie romaneasca dedicata libertatii digitale si aliniata la filozofia programelor libere a proiectului GNU. Ceata si-a inceput activitatea ca grup informal pe 10 iunie 2008 si a devenit fundatie pe 15 februarie 2013. Inca de la formarea sa, Ceata se ocupa cu activismul pentru programe libere, cu organizarea de evenimente pe tema libertatii digitale si cu realizarea de programe libere si de lucrari de cultura libere. Va rugam sa sprijiniti activitatea Fundatiei Ceata prin sponsorizari, donatii regulate ca membru sustinator, prin donatii unice sau prin ajutor ca membru voluntar.
 
Sponge este un laborator media experimental care conecteaza organizatii din domeniul media, tehnologia informatiei si a transparentei. Experimentam cu noi unelte digitale de eliberare a informatiei de interes public. Promovam informatia libera, relevanta si verificabila sub forma de articole sau aplicatii. Organizam ateliere, hacatoane, cursuri si conferinte. Partenerii Sponge sunt Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, ActiveWatch, Fundatia Ceata, geo-spatial.org, Asociatia pentru Tehnologie si Internet si Facultatea de Stiinte Politice - Universitatea Bucuresti.
 
Aceasta activitate este finantata prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Gasesti mai multe informatii aici.
 
Intra in comunitatea SPONGE: aici.
Scrie-ne: contact@thesponge.eu
Viziteaza-ne: www.thesponge.eu