InfoEducaţie, cel mai puternic și cel mai longeviv concurs practic de IT din România, s-a derulat în perioada 1-6 august 2016, la Galaciuc, Vrancea. Concursul, aflat la a 23-a ediţie, este organizat în fiecare an de Uniunea Profesorilor de Informatică din România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.
 
Datorită popularității în rândul elevilor de liceu, numărul participanților de la etapa din școală, până la faza națională, numarul elevilor înscriși cu lucrări de creație software, pagini web, multimedia şi roboți a ajuns în 2016 la aproape 2000.

Ca şi la ultimele trei ediţii, APDETIC (www.asociatiait.ro) a fost una dintre organizaţiile care au sprijinit cu premii pe câştigătorii concursului. Cu prilejul acestui concurs, în data de 4 august, Preşedintele APDETIC, Valentin Negoiţă, a susţinut la Galaciuc o prezentare privind importanţa competenţelor digitale în carieră şi viaţă. Au fost prezentate, totodata, şi detalii privind Campania europeană eSkills for jobs 2016, inclusiv oportunităţi de participare a tinerilor la diverse concursuri şi activităţi de formare profesională în domeniul IT.

***
Despre APDETIC: Asociaţia Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (APDETIC) este o organizaţie profesională non-profit, independentă, ce reuneşte cele mai importante companii producătoare şi distribuitoare de echipamente de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din România.

Media Image Factory este o agenţie de comunicare specializată în dezvoltarea și promovarea de proiecte social-culturale. www.imagefactory.ro